Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Atkinson a Hyundai Ausztrália nagykövete

 

Atkinson a Hyundai Ausztrália nagykövete


Miközben azon dolgozik, hogy 2014-ben a teljes idényre visszatérhessen a rali világbajnokságban, Chris Atkinsont a Hyundai Ausztrália a márka nagykövetévé nevezte ki.

A korábbi gyári versenyző jelenleg a Hyundai Motorsport egyik tesztpilótai állását tölti be, arról azonban még nem döntött a csapat, hogy első szezonjukban, 2014-ben kiket fognak alkalmazni versenyzőként. Erre legkorábban október végén kerülhet sor.

Ausztrália továbbra is a Hyundai egyik legnagyobb piaca világviszonylatban, a kontinensnyi országban a dél-koreai márka a Fordot is meghaladó értékesítést tudhat magáénak.

A Hyundai Ausztrália képviseletében Bill Thomas elmondta, hogy ugyan a nemzeti importőr szeretné Atkinsont a rali világbajnokság mezőnyében látni, tisztában vannak vele, a döntés nem az ő kezükben van.

„A rali világbajnoki programnak óriási márkaépítő ereje van, ez az útja annak, hogy a Hyundai a sportos törekvését tovább erősítse. Az, hogy egy ausztrál pilótát tudhatnák ebben a programban, nagyszerű lenne számunkra. Nem várhatunk ugyanakkor semmit sem a következő évtől” – nyilatkozta Thomas. „Tudjuk, annak az eldöntése, hogy 2014-ben kik lesznek a pilóták, nem a mi feladatunk, de Chris olyan keményen dolgozik, ahogyan csak tud, hogy erre sor kerülhessen. A Hyundai Ausztrália számára rendkívül fontos lenne az, hogy egy ausztrál versenyző legyen a rali világbajnokságon, fel sem tudjuk becsülni ennek értékét.”

Atkinson a következőket mondta el: „Fantasztikus, hogy a Hyundai Ausztráliát és magát a Hyundai-t képviselhetem. Nyilvánvaló, hogy a következő évben szeretnék vezetni, de várnunk kell, hogy meglássuk, mi történik.”

A Hyundai tesztprogramjának másik két tesztpilótája Juho Hanninen és Bryan Bouffier.

 

Andrew

 

2013. szeptember 24.