Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Új magasságokban az i20 WRC

 

Új magasságokban az i20 WRC

A múlt héten Bryan Bouffier-vel és Juho Hanninennel tovább folytatódott a Hyundai i20 WRC-jének tesztelése, a csapat első alkalommal ment nagyobb tengerszint feletti magasságokban elhelyezkedő helyszínre.

A murvás próbákat Dél-Spanyolországban tartotta a Hyundai Motorsport, melyre a hónap eleji háromnapos francia aszfalttesztet követően került sor.

„Az elmúlt néhány hónapban kéthetente teszteltünk mindenféle körülmények között minden felszínen, hogy folytassuk az értékesnek számító visszajelzések és adatok gyűjtését. A nyári finn tesztet követően azonban fontos volt egy kis szünetet tartani a gyárban, hogy átnézhessük és kiértékelhessük az eddig elvégzett munkát, mivel a menetrend innentől kezdve még sűrűbb lesz” – árulta el Michel Nandan, a Hyundai Motorsport igazgatója.

„A Spanyolországban és Franciaországban használt autó ugyanolyan specifikációjú volt, mint az augusztusban Finnországban használt kocsi, de volt rajta pár új elem.

A nagyobb tengerszint feletti magasság lesz az egyik kihívása a jövő évi rali világbajnokságnak, amit le kell győznünk, főként igaz ez Mexikóra, ahol a szakaszok 2500 méterig is felmennek” – folytatta Nandan. „Ezek a körülmények hatással vannak az autó teljesítményére, emiatt az volt a célja ennek a tesztnek, hogy tanulmányozzuk a motor működését és megfigyeljük a motorteljesítményt érintő hatásokat.

Arra is felhasználtuk ezt az alkalmat, hogy tovább folytassuk a munkát a murvás alkalmazáson és hogy újabb kilométereket tegyünk meg az autóval.”

A Hyundai tesztprogramja a 2014-es rali világbajnokságra történő felkészülés jegyében a következő hónapokban is folytatódik.

 

Andrew

 

2013. október 2.