Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - A Hyundai leigazolta Neuville-t?

 

A Hyundai leigazolta Neuville-t?

Thierry Neuville a Hyundai rali világbajnoki csapatához igazol 2014-ben, állítja az általában jó hírforrásokkal rendelkező Autosport magazin.

A jelenleg az M-Sport alkalmazásában álló Neuville, valamint a Hyundai egyaránt cáfolta az értesüléseket, az Autosport információi szerint a szerződés azonban már korábban megköttetett.

A Hyundai csapatvezetője, Alain Penasse azt azonban elárulta, Neuville az egyik versenyző, aki ellátogatott alzenaui bázisukra.

„Nála van a piac kulcsa, azt azonban nem tudjuk, mikor fogja beindítani a motort” – élt egy jelképes mondattal Penasse. „Mindannyian Thierry-re várunk. Tárgyalunk a pilóták többségével is, kivéve a Volkswagen versenyzőit.

A listán mindenki jó helyen van, és nagyszerű, hogy megvan az esélyünk arra, hogy elemezzük a versenyzőket a mostani futamok során, de jó lenne hamarosan döntést hozni. Októberben szeretnénk a pilótákkal kapcsolatban bejelentést tenni.”

Neuville azok után csatlakozott az M-Sporthoz, hogy a Citroen junior csapatában elvesztette helyét. A rali világbajnokság idei szezonjának felfedezettje, túlszárnyalta Mads Ostberg és Evgeny Novikov teljesítményét, számos versenyen állt harcban a győzelemért.

A belga egyelőre ennyivel kommentálta a híreket: „Jelen pillanatban semmi sem dőlt el. Sok megbeszélés van hátra, de döntés nincs még.”

 

Andrew

 

2013. október 24.