Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - A Hyundai leigazolta Neuville-t

 

A Hyundai leigazolta Neuville-t

A Hyundai Motorsport Thierry Neuville megszerzésével igazolta, fényes babérokra pályázik a rali világbajnokságon, a feltörekvő csillag 2014-től az alakulat vezérpilótája lesz.

Az idei bajnokságban egyre inkább kulcsszerepet játszó 25 éves belga többéves megállapodást kötött a Hyundai-jal, ami mindkét fél részéről komoly elkötelezettséget mutat arra, hogy hosszútávú sikerek felé építsék ki az utat.

“Izgatottan mutatom be Thierry Neuville-t új rali világbajnoki csapatunk vezető pilótájaként” – kezdte a Hyundai Motorsport csapatának igazgatója, Michel Nandan. „Thierry-nek fantasztikus volt a 2013-as szezonja, bizonyította, a rali világbajnokságon ő az egyik legizgalmasabb fiatal versenyző. Nyers sebessége, vezetői képességei és a ralisporttal kapcsolatos dinamikus felfogása tette a Hyundai számára ideális vezető pilótává.

Egy olyan, Thierry tehetségével rendelkező pilóta leigazolása mutatja, hogy a Hyundai a rali világbajnoki szerepvállalást komolyan gondolja és a hosszútávú sikerekre fókuszál. Ez annak is egy nagyszerű elismerése, hogy ilyen rövid idő alatt mekkora munkát is végzett a teljes csapat. Hasonló értékrendet és célokat képviselünk mindketten annak érdekében, hogy hosszútávon bajnokságot nyerjünk, így büszkék vagyunk, hogy Thierry-t a csapatunkban tudhatjuk a Hyundai Motorsport márkájának nagyköveteként.

Neuville navigátorával, Nicolas Gilsoullal 2014-ben a rali világbajnokság mind a tizenhárom futamán rajthoz fog állni az új i20 WRC-vel, a csapat bemutatkozására a januárban megrendezésre kerülő Monte-Carlo Rallye-n kerül sor.

Bár a hercegségi verseny mindössze a belga pilóta harmadik teljes világbajnoki szezonjának kezdetét jelenti, Neuville tapasztalatai felbecsülhetetlen értékűek a Hyundai számára akkor, amikor a gyártó első, saját csapattal futó rali világbajnoki versengésébe kezd, melyhez az autót egy év alatt fejlesztette ki.

„Örülök, hogy a 2014-es rali világbajnokságra a Hyundai Motorsporthoz csatlakozhatok” – fűzte hozzá az ifjú versenyző. „Úgy érzem, a csapat tökéletesen passzol hozzám, mivel ez egy fiatal, feltörekvő, ambiciózus gyártó hosszútávú bajnoki célokkal.

Arra törekszem régóta, hogy gyári csapatban vezethessek, a Hyundai létesítménye, rali programjuk szemlélete és egyértelmű potenciáljuk pedig lenyűgözött. Remélem, hogy kétéves WRC-s tapasztalatom hasznos lesz a csapat számára, miközben egy harmonikusan működő kapcsolatot építünk ki. Tudjuk, első szezonunkban sok tanulnivaló áll előttünk, de meggyőződésem, hogy sikeres jövőnk lesz együtt.”

A rali világbajnokságon eltöltött két teljes szezonjában harminckét futamon indult Neuville. Miután 2012-ben a hetedikként zárt, idén egymás után négy második helyezést (Olaszország, Finnország, Németország és Ausztrália) is gyűjtött, és a – Mexikóban és Görögországban begyűjtött – két harmadik pozíciójával a pontverseny másodikjaként várhatja a bajnokság záró fordulóját.

A Hyundai mindeközben benyújtotta az FIA felé az i20 WRC dokumentumait, ez időben megtörtént ahhoz, hogy a kocsi 2014. január 1-vel megkaphassa a homologizációt. Neuville ezt az átmeneti autót fogja vezetni a következő szezonban, mielőtt a csapat teljesen új modellen alapuló járműve, a várhatóan ugyancsak i20-as típus csatába állna 2015-ben.

 

Andrew

 

2013. november 5.