Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Hanninen is Hyundai-jal 2014-ben

 

Hanninen is Hyundai-jal 2014-ben

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy jelenlegi tesztpilótájuk, Juho Hanninen fogja vezetni a második i20 WRC-t a 2014-es rali világbajnokság egyes versenyein. Hanninen Thierry Neuville csapattársa lesz.

A 32 éves versenyzőnek nem lesz ismeretlen a Hyundai Motorsport, miután a 2013-as évben nem kevesebb, mint 3500 kilométert tett meg a fejlesztési munka során az i20 WRC-vel. A finn fontos szerepet kapott a csapat rali világbajnoki csatlakozásának előkészületeiben, és a következő szezonban is komoly feladatok elé néz a Hyundai Motorsport színeiben.

„Örülök, hogy folytatjuk a munkát Juhóval” – nyilatkozta Michel Nandan csapatigazgató. „Ő volt az első pilóta, aki aláírt a Hyundai Motorsporthoz ennek az évnek az elején és ő volt az is, aki először mehetett a Hyundai i20 WRC-vel. Nagy lojalitást mutatott új csapatunk irányába, amiből következik, hogy első világbajnoki szezonunk során egyes versenyeken velünk fog lenni.

Juho ebben az évben kiemelkedő munkát végzett a tesztelések alkalmával. Bizonyította, hogy teljes versenyző, a sebesség és a technikai képességek tökéletes kombinációjával bír, valamint valódi csapatjátékos, értékes visszajelzéseket adott a mérnöki csapatunk felé. Rengeteg WRC-s tapasztalatot hozott magával és ő tette meg a legtöbb kilométert a Hyundai i20 WRC-vel ebben az évben. Ennek megfelelően úgy érezzük, ideális kiegészítés lesz Thierry mellé.

Hanninen állandó navigátorával, Tomi Tuominennel a februári Svéd Rally-n állhat először rajthoz a Hyundai-jal. Jól ismeri már ezt a versenyt, 2006-ban ezen a helyszínen mutatkozott be a világbajnokságon, amikor megnyerte az N csoportot, idén pedig az összetett hatodik helyén végzett.

Az északi versenyző pályafutása során kipróbált már különböző kategóriába tartozó autókat, a rali világbajnokságon történt bemutatkozása óta megnyerte az Intercontinental Rally Challenge-et, az Európa-bajnokságot és a Szuper 2000-es világbajnokságot is. Az utóbbi években az S2000-es mezőny élmenője volt, ebben az évben Monte-Carlóban pedig megszerezte első világbajnoki szakaszgyőzelmét is, megcsillantva képességeit a nemzetközi ralisport csúcskategóriájában is.

„Igazán megtiszteltetés, hogy a Hyundai engem választott a második i20 WRC egyik pilótájának 2014-re, beleértve a Svéd Rally-t, egyik kedvenc versenyemet is” – mondta el Hanninen. „Május óta nagyon sokat dolgoztam a csapattal, egy fantasztikus projektben vehetek részt. A csapat minden tagja kedves, barátságos a légkör, ugyanakkor mindenki mindig száz százalékot nyújt. Öröm volt a tesztek során dolgozni, és méltányolom a lehetőséget, hogy néhány 2014-es futamon a csapatban versenyezhetek.”

Amellett, hogy a jövő évben néhány futamon részt vehet a második számú Hyundai i20 WRC-vel, Hanninennek továbbra is fontos szerepe lesz a csapat 2015-ös évadra történő felkészülését szolgáló teszteken.

A Hyundai ezen bejelentésével kiderült, a 2014-es szezon folyamán a második számú i20 WRC-n több pilóta fog osztozni. Hamarosan döntés születik arról is, hogy a Monte-Carlo Rallye-n ki lesz Thierry Neuville csapattársa.

 

Andrew

 

2013. november 28.