Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - A Hyundai Motorsport készen áll a versenyre

 

A Hyundai Motorsport készen áll a versenyre

A Hyundai Motorsport offenbachi bemutatóján leleplezte 2014-es versenyautóját, a teljes harci díszbe öltöztetett i20 WRC-t, de megnevezte a következő idény versenyzőit is. A korábban leigazolt Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul és a Juho Hanninen-Tomi Tuominen párosok mellett a Dani Sordo-Marc Marti és a Chris Atkinson-Stephane Prevot kettősök képviselik a márkát a következő szezon rali világbajnoki futamain.

A Hyundai Motorsport reális célokat állított fel a bemutatkozó szezonjára, az elsődleges az lesz számukra, hogy mindkét autójuk célba érjen mindegyik versenyen. A fiatal csapat az összes versenynek úgy áll neki, hogy gyarapítsa tudását és adatokat gyűjtsön, amivel a következő évek alapjait erősítheti. A hatalmas tapasztalatokkal rendelkező ellenfelekkel csatába szállva a csapat tisztában van azzal, hogy rengeteg tanulás vár rá, de természetesen áll elébe a kihívásoknak és törekszik a szezon során a dobogós helyezések elérésére.

„Félelmetesen keményen dolgoztunk, hogy eljussunk oda, ahol ma vagyunk és hogy be tudjuk mutatni új ralivilágbajnoki csapatunkat a világnak” – nyilatkozta a Hyundai Motorsport GmbH igazgatója, Michel Nandan. „Kevesebb, mint egy éve alatt építettük meg és teszteltük le a vadonatúj, WRC specifikációjú autónkat, a Hyundai i20 WRC-t és állítottunk fel egy professzionális csapatot egy modern létesítményben. Ez hatalmas teljesítmény, de tudjuk, hogy sokat kell tanulnunk az első szezonunkban. Céljaink 2014-re realisztikusak: mindkét autónkkal be akarjuk fejezni az összes versenyt és felépíteni egy információs adatállományt, valamint a tapasztalatot, amivel egy jövőbeni leendő raligyőztes irányba tudunk fejlődni. Ha minden jól megy, reméljük, alkalmanként a dobogóért versenyezhetünk az évad során.”

Atkinsonnak nem lesz ismeretlen az i20 WRC, hiszen idén tesztpilótaként segítette a Hyundai munkáját. „Ez egy szép korai karácsonyi ajándék, hogy visszatérhetek a rali világbajnokságra a Hyundai Motorsporttal, nagyon várom már a 2014-es szezont” – mondta el az ausztrál versenyző. „Ebben az évben teszteltünk már a csapattal, az autó jó úton halad, úgyhogy jó dolog lesz versenybe szállni jövőre. Remek csapatunk van, a Hyundai Ausztrália, valamint a Hyundai globális támogatásával léphetünk tovább, és remélhetőleg nagyszerű eredményeket fogunk elérni a csapattal a jövőben.

Félelmetes lesz, hogy az Ausztrál Rally-n a hazai közönségem előtt állhatok rajthoz. Jó néhány éve, hogy otthon versenyezhettem, utoljára a vezető helyről álltunk ki, szóval jó lesz visszatérni jövőre, és egy jót repeszteni.”

Sordo újként csatlakozik a Hyundai-hoz. „Nagyon örülök, hogy részese lehetek a Hyundai izgalmas rali világbajnoki projektjének” – mondta el a spanyol. „Ugyan lehet, hogy egy új csapat ez, de magas szintű tapasztalattal és professzionizmussal rendelkezik, ami igazán vonzó csomaggá teszi az egészet. Alig várom, hogy az évek során a rali világbajnokságon szerzett tapasztalataimat megoszthassam a csapattal a bemutatkozó szezonban és részt vehessek a Monte-Carlo Rallye-n, az első futamon.”

Azt már korábban bejelentették, hogy Neuville minden futamon részt vesz, és az is valószínű, hogy a másik három pilóta váltogatja egymást az egyes futamokon. Az biztos, hogy a januári idénynyitó Monte-Carlo Rallye-n Sordo, Svédországban Hanninen, Ausztráliában pedig Atkinson fog rajthoz állni, de a többi versenyről egyelőre nem tett bejelentést a csapat.

A 2014-es felállást az új névadó partner, a Shell teszi teljessé, ami által a csapat a Hyundai Shell World Rally Team néven fog futni. A többéves kapcsolat során a Shell Helix-Ultra logók díszítik a Hyundai i20 WRC-t minden egyes rali világbajnoki futamon.

„A Shell örömét fejezi ki, hogy 2014-ben a Hyundai-jal térhet vissza a rali világbajnokságra” – mondta el Colin Abraham, a Shell marketingosztályának alelnöke. „A Shell és a Hyundai több mint nyolc éve dolgozik azon, hogy csúcsminőségű terméket kínáljon vásárlóinak a világ minden táján. Tisztában voltunk egymás erősségeivel, amikor ebben az izgalmas új csapatban a Hyundai i20 WRC első versenyszezonjára készültünk.”

A Hyundai Motor Company ezt az alkalmat használta fel arra is, hogy bejelentse, a jövőben Hyundai „N” fogja szimbolizálni a Hyundai csúcstechnológiáját mind az i20 WRC, mind a jövőbeli sorozatgyártású nagyteljesítményű autók esetében. A vállalt újabb rali világbajnoki szerepvállalásával összekapcsolva az „N” a Hyundai Motor technológiáját és innovációját, valamint az autósportban tanultakat egyesíti, ezzel nyújtva új tapasztalatokat a vásárlói számára.

Az „N”, kifejezve a vállalat csúcsteljesítmény iránti elkötelezettségét, a namyangi kutató- és fejlesztőközpont nevéből és szelleméből merített ihletet. Ez a létesítmény működik együtt a Hyundai Motorsporttal az i20 WRC fejlesztésében. A namyangi kutató- és fejlesztőközpont a technológia és fejlesztés szíve, így az irányítója a Hyundai, mint globális márka értékeinek.

Andrew

 

2013. december 10.