Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Neuville szerint jó úton halad a Hyundai

 

Neuville szerint jó úton halad a Hyundai

Thierry Neuville túllépett csalódást keltő monte-carlói szereplésén, és a hetedik pozícióban zárta a Svéd Rally első napját, egy hellyel megelőzve a Hyundai másik autóját vezető finn Juho Hanninent.

A következő nap első szakaszán aztán egy másodperc alatt rosszra fordult minden. A belga i20 WRC-jének jobb első kereke elkapott egy, az útszéli hóban meglapuló követ, a felfüggesztés eltörött, aminek következtében Neuville befejezte a versenyt, legalábbis azon a napon. Négy gyorsaságival később ugyanígy járt Hanninen is. Mindkét pilóta visszaállt az utolsó napon a versenybe, amit be is tudtak fejezni, megszerezve az újonc csapat első pontjait.

Neuville így vélekedett a célba érést követően a problémákról: „Azt gondolom, ez a fajta jelenség része a fejlesztésnek, úgy vélem, a továbbiakban is fel fogunk fedezni ilyen dolgokat, hogy bizonyos területeken új vagy erősebb alkatrészeket kell használnunk. Ez tapasztalat a csapatnak, de jobb ezeket előbb meglátni a szezon során, mint később. Úgy hiszem, minden a megfelelő irányba halad. Azt gondolom, az autó alapjai jók. Az önbizalom ebben a pillanatban nincs meg, emiatt a trükkös helyeken ma reggel nagyon óvatos voltam, mivel nem akartam egy hibázást kockáztatni. Sokat kell még erről az autóról tanulni, fejleszteni lehet sok dolgot, ahogy láthatjuk is. A csapattal nagyon jóban vagyok már, jó kilátásaink vannak a jövőre.

Az autó nagyon stabil a gyors részeken, ez önbizalmat ad arra, hogy jó ritmusban vezessek és hogy jó időket érjek el.”

Az i20 WRC valódi tempóját még mindig homály fedi a különleges körülmények miatt, arról igazából csak Portugáliában kaphatunk képet, de Neuville svédországi két második szakaszideje és az autók utolsó napi teljesítménye bizakodással töltheti el a csapatot.

„A teljesítmény szempontjából nem hinném, hogy nagyon messze lennénk, de Portugáliáig várnunk kell, az lesz az igazi teszt számunkra” – mondta el a Hyundai Motorsport igazgatója, Michel Nandan. „Az első három verseny különleges egy kicsit, nem reprezentálják jól a teljes bajnokságot, nem tudjuk elemezni megfelelően, mit jelentenek a teljes évre vonatkozóan.”

 

Andrew

 

2014. február 16.