Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Három autó Portugáliában

 

Három autó Portugáliában

Tanulási időszakukat elősegítendő a Hyundai Motorsport három i20 WRC-t nevez a 2014-es rali világbajnokság negyedik fordulójára, a Portugál Rally-ra.

A csapat vezető pilótája, Thierry Neuville továbbra is a 7-es rajtszámú autó volánja mögött foglal helyet, míg a 8-ast Svédországhoz hasonlóan Juho Hanninen vezetheti. A belga és a finn pilóta lesznek a gyári pontszerzők. Az idénynyitó monte-carlói bemutatkozását követően a luzitán versenyen kap újabb lehetőséget Dani Sordo, akinek a kocsijára a 20-as rajtszámot ragasztják.

Az alzenaui székhellyel rendelkező csapat bejelentette azt is, hogy a portugál megmérettetést megelőző, immár tradicionális, nézők százezreit vonzó Fafe Rally Sprinten is részt vesz. Az egynapos eseményre március 29-én, szombaton kerül sor a legendás Fafe-Lameirinha szakaszon, ami korábban a Portugál Rally-knak is része volt.

„Az, hogy három autóval indulunk a Portugál Rally-n, nagyon pozitív lesz számunkra, lehetővé teszi, hogy folytassuk az adatgyűjtést, valamint további kilométereket fussunk a rali világbajnoki bemutatkozó szezonunkban” – nyilatkozta a csapat igazgatója, Michel Nandan. „Úgy gondolom, remek felállásunk lesz Portugáliában Thierry-vel, Juhóval és Danival, mindegyikük hozza a tapasztalatát és biztosítja a saját visszacsatolását, ami segíteni fogja a Hyundai i20 WRC folyamatos fejlesztését. Thierry teljesítményszintjét Juho murva tudásával, valamint Dani tapasztalatával és Portugál Rally-s pályaismeretével kombinálva nagyon jó választás ez a versenyre.

Örülünk, hogy a Portugál Rally előtti hétvégén részt veszünk a Fafe Rally Sprinten is. Természetesen ez egy bemelegítés lesz a versenyre, de egy fantasztikus alkalom is a nézők százezreinek, hogy a rali világbajnokság egyik leghíresebb szakaszán láthassák akcióban a rali világbajnokság hőseit.”

Arról nincsen információ, a Hyundai Motorsport regisztrál-e a harmadik autójának egy második számú csapatot, mint ahogyan arról sem esett szó, hogy a portugál viadaltól kezdődően mindegyik versenyen indítja-e a harmadik i20 WRC-t a csapat.

 

Andrew

 

2014. február 22.