Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Paddon Hyundai-jal hét futamon

 

Paddon Hyundai-jal hét futamon

Hayden Paddon egy Hyundai i20 WRC volánja mögött áll rajthoz az idei rali világbajnokság hét futamán. Az új-zélandi versenyző első megmérettetése Szardínián lesz júniusban, emellett egyelőre az ausztrál futam a biztos a programjában.

A 2011-es PWRC világbajnoka, akinek John Kennard fogja diktálni az itinert, Thierry Neuville és az egymást váltó pilóták, Dani Sordo, Juho Hanninen, illetve Chris Atkinson mellett fogja megkapni a Hyundai Motorsport harmadik autóját. Paddon a Hyundai Motorsport N csapatának színeiben áll rajthoz.

„Nagyon büszke vagyok, hogy csatlakozhatok a Hyundai Motorsporthoz az idei rali világbajnokság hét futamára” – mondta el a 26 éves Paddon. „Ez egy hihetetlen lehetőség, hogy ilyen izgalmas időszakban lehetek a csapat része. Ez egy esély is, amire készen állunk, és nagyon keményen fogunk dolgozni, hogy teljesítsük a legtöbb feladatot és célt, valamint hogy segítsük a csapat folyamatos fejlődését a 2015-ös évre. Ugyanúgy, mint ahogyan a csapat is, azért vagyok itt, hogy megtanuljam a rali világbajnokságot és hogy sikerre vigyem. Ez egy fantasztikus lehetőség is számomra, hogy együtt dolgozhassak és tanulhassak tapasztalt emberektől a csapaton belül és természetesen a versenyzőktől.”

Michel Nandan, az alakulat igazgatója a következőket tette hozzá: „Mint amikor egy gyártó befektet a rali világbajnokságon, a Hyundai Motorsportnak is célja, hogy a jövő bajnokait támogassa. Emiatt döntöttünk úgy, hogy a Hyundai Motorsport N színeiben még egy autót viszünk bizonyos rali világbajnoki futamokra. Hayden jelenleg az egyike a világbajnokságon jelen lévő nagy tehetséggel rendelkező versenyzőknek. Amennyire tudjuk, támogatni fogjuk őt, hogy a lehető legmagasabb szintig jusson. Örülünk, hogy üdvözölhetjük őt és Johnt a rali világbajnoki kalandunkban, és alig várjuk már, hogy néhány hónap múlva a Hyundai i20 WRC volánja mögött akcióban lássuk őket.”

Paddon már a jövő héten megrendezésre kerülő Mexikó Rally pályabejárásán is részt vesz, de azt saját erőből teszi.

 

Andrew

 

2014. február 26.