Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Paddon: ez egy hivatalos program a gyári csapattal

 

Paddon: ez egy hivatalos program a gyári csapattal

Hayden Paddon egy Hyundai i20 WRC-vel áll rajthoz a Hyundai Motorsport N színeiben a 2014-es rali világbajnokság hét futamán.

Az új-zélandi pilóta a Thierry Neuville, Dani Sordo, Juho Hanninen és Chris Atkinson alkotta kvartetthez csatlakozott. A koreai gyár a 26 éves versenyzőt a Hyundai Motorsport N csapatában küldi csatába, melyet gyári alakulatuk mellett neveztek a gyártói világbajnokságba.

Paddon a déli féltekéről Európába költözött, Frankfurtban él, közel a Hyundai Motorsport alzenaui székhelyéhez. Az i20 WRC-t először áprilisban próbálhatja ki. Világbajnoki programja Szardínián kezdődik, de tartalmazza az a lengyel, a finn, az ausztrál és a brit versenyt is. A német, a francia és a spanyol futamok közül kettőn áll rajthoz a PWRC 2011-es bajnoka.

 

- Miként jött létre ez a szerződés?

- Ez egy olyan dolog, amiről már hónapok óta tárgyaltunk a Hyundai Motorsporttal.

- Teljes gyári állás ez, vagy valamilyen formában hozzá kell járulnod?

- A Hyundai Motorsport támogatja ezt a lehetőséget számunkra, mivel keresték, hogyan segíthetnék egy fiatal tehetség fejlődését. Lesz néhány más szponzor is a kocsi oldalán ugyanakkor, de ez egy hivatalos program a gyári csapattal.

- Az elmúlt évben voltál az Európai-bajnoki futamként számon tartott Ypres Rally-n, valamint a világbajnokság finn, német és spanyol állomásán, hogy megmutasd, mit tudsz. Számított ez?

- Tavaly olyan futamokat céloztunk meg, melyekről tudtuk, segíthetik a Hyundai-jal történő tárgyalásainkat. Mindegyik verseny kellett ahhoz, hogy végül összeálljon az egész. Ha tavaly nem versenyeztünk volna, nem lett volna meg az esélyünk erre.

- Mit szeretnél elérni ebben az esztendőben?

- Főként egy tanulóév lesz számunkra ez, tökéletes környezet, hogy fejlődjünk a csapattal és segítsük az i20 WRC fejlesztését. Az év vége felé természetesen versenyképesek akarunk lenni a csapattársaink ellen és vívni velük a szakaszokon. Tökéletes környezetben vagyunk, hogy tanuljunk, tapasztalt és szenvedélyes emberek, valamint jó versenyzők vesznek körül minket.

 

Andrew

 

2014. március 2.