Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - A Hyundai Motorsport N Sordóval mutatkozik be

 

A Hyundai Motorsport N Sordóval mutatkozik be

A Hyundai katasztrofálisan végződött monte-carlói bemutatkozása sarkallta a koreai gyár versenyrészlegét arra, hogy egy harmadik autót is csatába küldjön az áprilisi Portugál Rally-n.

A bejelentésre, miszerint ennek a kocsinak a volánjánál Dani Sordo foglal majd helyet, már a múlt hónapban sor került, arra azonban csak most derült fény, hogy a spanyol pilóta az újonnan alakult Hyundai Motorsport N színeiben áll rajthoz. A Hyundai második csapatának versenyzője ezt követően az új-zélandi Hayden Paddon lesz. A luzitán futamon az állandó pilóta Thierry Neuville mellett Juho Hanninen kap lehetőséget a Hyundai Motorsport első számú alakulatánál.

A csapat vezetője, Alain Penasse elmondta, Neuville és Sordo Monte-Carlo Rallye-n történt gyors kiesése kényszerítette rá az alakulatot, hogy az új autó fejlesztése érdekében egy harmadik i20 WRC-t is bevessenek Portugáliában. A világbajnokság második fordulóján, Svédországban mindkét autójuk célba ért, bár mindegyiknek ki kellett hagynia néhány szakaszt.

„Az első két versenyen nem tettünk meg túl sok kilométert” – nyilatkozta Penasse. „Monte-Carlóban csaknem nullát teljesítettünk, úgyhogy arról a futamról nem gyűjtöttünk sok visszajelzést. Ez az, ami miatt úgy döntöttünk, hogy Portugáliára egy harmadik autót is készítünk.

Kicsit rohannunk kellett, mert nem volt egyértelmű, hogy készen lesz-e az autó, de ha Portugália utánig vártunk volna, akkor az Szardínia lett volna. Az már június, ez az, ami miatt igyekeztünk a harmadik kocsival, amit Dani fog vezetni.”

Penasse nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egy negyedik kocsi is csatlakozna, mely Paddon mellett a Hyundai Motorsport N csapatában állhatna rajthoz az év második felében. „Jelen pillanatban a háromautós csapat mellett vagyunk. Talán a jövőben” – utalt az opcióra –, „de most túl elfoglaltak vagyunk, hogy ennek lehetőségével foglalkozzunk.”

 

Andrew

 

2014. március 7.