Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - A sör segített Neuville dobogójában

 

A sör segített Neuville dobogójában

 

Az antialkoholista Thierry Neuville egy üveg sörnek köszönhetően állhatott fel a Mexikó Rally pódiumára.

Ahelyett, hogy szétlocsolták volna a Power Stage céljában a verseny szponzorától, a Coronától kapott maxi méretű sört, Neuvillék úgy gondolták, beteszik azt autójukba és elviszik a csapatnak. A Hyundai Motorsport tagjai megérdemelték, hiszen sok probléma után úgy tűnt, párosuk dobogós helyezést ünnepelhet, ami a Hyundai történetének eddigi legjobb eredménye.

Az utolsó szakaszról a szervizpark felé vezető harminchárom kilométeres etapon azonban egy kis lyukon keresztül elkezdett szivárogni a víz az i20 WRC hűtőjéből. Ekkor került a sör képbe, mint mentőöv.

„Talán három vagy négy kilométert tettünk meg a közúti szakaszon, amikor azt láttam, a motorhőmérséklet nagyon magas. Ekkor tudatosult bennem, hogy problémánk van. Nagyon stresszes volt ez” – mesélte Neuville az eset után.

A belga pilóta és navigátora, Nicolas Gilsoul kiszálltak és leszedték az autó első lökhárítóját, hogy könnyebben hozzáférjenek a hűtőhöz és hogy megpróbálják betömni a lyukat.

„Elég gyorsan meg tudtuk javítani, ahhoz pedig, hogy feltöltsük a rendszert, felhasználtunk mindent, amit a kocsiban találtunk. Szerencsére volt nálunk a Power Stage végéről sör is, amit beletöltöttünk.”

A páros húsz percet állt, majd nekiindult, de néhány kilométerrel később ismét az út szélére kormányozta az autót, aminek hűtőjébe újból öntött egy kis sört.

„Próbáltam nyugodt maradni, mondtam magamnak, hogy rendben vagyunk, de mikor több mint huszonöt kilométer volt hátra, azt gondoltam, ’oké, itt a vége’. Miután újból megálltunk, a hőmérséklet csökkent, akkor már úgy voltam vele, hogy rendben lesz a dolog.”

A következő megálló már a szervizparknál volt, ahol a csapat a drámai percek után tárt karokkal várta a párost és az autót, hiszen az újonc alakulat mindössze harmadik versenyén begyűjtötte első dobogós helyezését.

 

Fotó: Colin Clark

 

Andrew

 

2014. március 10.