Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Milyen színű is a Hyundai WRC-je?

 

Milyen színű is a Hyundai WRC-je?

Ez az a kérdés, amit az i20 WRC-t tavaly decemberi bemutatója óta mindenki feltesz. Kék? Szürke? Kékesszürke?

Az autó színe hivatalosan „Hyundai i20 WRC kék”. A márkakereskedésekben azonban felesleges kérni, mert nem létezik. „Még nem” – árulja el a Hyundai Shell World Rally Team szóvívője. „Később használni fogjuk a Hyundai nagyteljesítményű autóinak modellpalettáján.”

Az i20 vásárlása esetén ugyan nem lehet ezt az árnyalatot választani, az utakon mégis feltűnhet ilyen autó. „Minden vállalati autónk ugyanolyan színűre lett fényezve, mint amilyen a raliautó. A bajnokság minden egyes európai fordulóján nagyjából egy tucat ilyen tűnik fel, melyet a csapattagok és a versenyzők használnak. Ez olcsóbb, mint minden egyes alkalommal ilyen mennyiségű autót bérelni.”

A közvélemény és az újságírók természetesen mind máshogy látják a színt. Egyesek szürkének, mások kéknek, de van, aki azt mondja, hogy lilás kék. Elhangzott a púder kék árnyalat is, ugyanakkor van olyan is, aki azon a véleményen van, hogy ezt nem lehet tökéletesen meghatározni. Az egyik szellemes hozzászóló szerint ez csak egy alap, amit a csapat addig használ, amíg ki nem találja a megfelelő színt.

A csapat állítása szerint a fotósok és operatőrök körében végzett gyors közvélemény kutatás jól sikerült, mindenki elmondta, hogy a szín jól mutat a képeken. „Dinamikus kiállást biztosít az autónak. Nem volt semmilyen negatív visszajelzésünk.” Az egyetlen probléma, hogy csaknem lehetetlen egységes színösszeállítást eszközölni a csapatnál. A csapatruházatot megalkotó stylist például nem talált még pontosan ilyen árnyalatú szövetet.

A Hyundai i20 WRC dekorációja a Jochen Werner vezette Hyundai Motor Europe Design Center (HMEDC) munkája. Mint ahogyan a kamionok és csapat motorhome-ja, a Hyundai Motorsport N színeiben Portugáliától rajthoz álló harmadik kocsi is ugyanebben a színárnyalatban fog feltűnni, hogy világosan és következetesen mutassa az összetartozást.

 

Andrew

 

2014. március 13.