Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Motorfejlesztés a második félévben

 

Motorfejlesztés a második félévben

A Hyundai a 2014-es rali világbajnoki szezon második felénél előbb nem fog bevetni motorfejlesztéseket, legalábbis ezt állítja a cég autósport részlegének igazgatója, Michel Nandan.

Annak ellenére, hogy a koreai márka a Mexikó Rally-n megszerezte történetének első dobogós helyezését, Thierry Neuville elmondta, a csapat jól tudja, hogy javítani kell autójuk teljesítményén.

„További lépéseket kell tennünk” – nyilatkozta a belga versenyző. „Igen, harmadikak voltunk Mexikóban, de realistának kell lennünk, és meg kell értenünk, nem volt meg a tempónk. Sok kiesést láthattunk, ezek nélkül ötödikek lettünk volna, de dolgozunk, és mindig jönnek újabb fejlesztések.”

Nandan nem részletezte, hogy milyen fejlesztések érkeznek, de a rendelkezésre álló három jokernek köszönhetően lehetőségük van szignifikáns fejlődésre.

„Jelenleg a tesztpadon dolgozunk a motorral, és különböző opciókat nézünk. Általános fejlesztéseket végzünk a teljesítményt érintően, majd ezt követően fogjuk eldönteni, milyen változtatásokat eszközölünk. Nézünk szoftwaveres és hardveres módosításokat is a motoron, de nem látom, hogy ezek a szezon felénél előbb megérkeznének.”

 

Andrew

 

2014. március 20.