Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - A finn futamra várható a továbbfejlesztett motor

 

A finn futamra várható a Hyundai továbbfejlesztett motorja

A Hyundai Motorsport ebben a hónapban kezdi meg továbbfejlesztett motorjának tesztelését, hogy megpróbálja javítani az i20 WRC teljesítményét. A németországi székhellyel rendelkező csapat legkorábban a szezon derekán, a Finn Rally-n vetheti be az új egységet.

A portugál versenyen látott bíztató eredmények után – ahol az i20 WRC három szakaszgyőzelmet is aratott – a Hyundai Motorsport vezetője, Michel Nandan elmondta, a felfrissített erőforrást csak akkor építik be autóikba, amikor biztosak benne, hogy az készen áll.

A Hyundai-nak a továbbfejlesztéshez az azokat lehetővé téve jokerekből kell felhasználnia, ugyanakkor a módosítás után az új megoldásnál kell maradniuk.

„Két-három héten belül el kell kezdenünk az igazi tesztpados próbákat” – mondta el Nandan. „Ez egy olyan dolog, amit a szezon közepe után be akarunk vezetni.

Biztosnak kell lennünk, mielőtt felhasználjuk a jokereinket, mivel utána már nem lehet visszafelé módosítani. Először a teszteket kell elvégezni, hogy meglássuk, a teljesítmény és a tartóssági oldal is rendben van-e. Ez egy kis időt vesz igénybe. Természetesen nem lesz lehetséges a szezon közepénél előbb történő bevetés.”

A csapat ugyanakkor nem csak az erőforrással foglalkozik, hanem többek között a felfüggesztéssel is. „Rendes körülmények között minden, a felfüggesztésen és a lengéscsillapítókon végzett fejlesztés során látunk kis javulást, úgyhogy azt gondolom, az év végéig nagy előrelépéseket tehetünk, ez is a terv” – tette hozzá Nandan.

 

Andrew

 

2014. április 14.