Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Nandan: Közelebb vagyunk, mint vártuk

 

Nandan: Közelebb vagyunk, mint vártuk

A Hyundai Motorsport vezetője, Michel Nandan úgy véli, az i20 WRC versenyképesebb, mint ahogyan a bemutatkozó szezon első négy versenyén várta volna.

Nandan ezt a Portugál Rally-t követően mondta, ahol Dani Sordo és Thierry Neville három szakaszgyőzelmet szerzett az autóval.

Az idény kezdetekor Nandan úgy vélekedett, Portugália lesz az első lehetőség, hogy meglássák az i20 WRC igazi képességeit, miután az első három, Monte-Carlóban, Svédországban és Mexikóban tartott forduló speciális verseny.

„A vélemény az, hogy egy kicsit közelebb vagyunk, mint amit vártunk” – mondta el a francia szakember. „Ha megnézzük azokat az időket, amikor nem volt problémánk az autóval, és ugyanazt a gumiválasztást hasonlítjuk össze, mondhatjuk, hogy a lemaradás 0,1 és 0,4 másodperc kilométerenként. Ez nagyon bátorító.

Tudjuk, hogy nagyon sokat kell még dolgoznunk az autó fejlesztésén, a futóművön és a motoron is, de oké, úgy gondolom, ez nagyon ígéretes. Abból, amit láthatunk, nem vagyunk olyan messze a Volkswagentől és a Citroentől. És néha, főként a sarasabb körülmények között, tudtunk küzdeni is velük.”

A Hyundai Motorsport első embere ugyanakkor kizárta azt, hogy mostanában a győzelmekért harcolhassanak.

„Úgy gondolom, a fejlődés nagyon jól megy, és boldogok lehetünk természetesen az eddigi eredményekkel, de nem, ez nem fogja megváltoztatni a célunkat, hogy fejlődjünk és fejlesszük a kocsit. Portugáliában voltak problémáink is, de azért vagyunk, hogy lássuk a problémákat és megpróbáljuk megoldani őket. Nem fogunk más dolgokra figyelni most.”

A Hyundai Motorsport mindeközben megerősítette, hogy a Portugál Rally-n mindhárom autójukat érintő féltengelyproblémák összefüggésben voltak egymással, a csapat emiatt felvette a kapcsolatot az alkatrész beszállítójával. Dani Sordóval kapcsolatban elmondták, hogy a spanyol versenyző azért adta fel a versenyt vasárnap reggel, mivel a műszaki gond nem tette volna lehetővé a további adatok gyűjtését.

 

Andrew

 

2014. április 17.