Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - A Hyundai ismét leszerződtette Bouffier-t

 

A Hyundai ismét leszerződtette Bouffier-t


A Hyundai Motorsport alkalmazásába vette Bryan Bouffier-t a 2014-es tesztfeladatok elvégzésére, akinek az elmúlt évben, az i20 WRC fejlesztése során hasonló szerepkörben adtak munkát.

 

A francia versenyző több teszten mutathatja meg tudását és képességeit a 2015-ös idény előtt, melyek párhuzamosan fognak futni az idei rali világbajnoki futamokat megelőző tesztekkel.

„Örömmel üdvözöljük ismét a csapatban Bryant, miután nagyszerű munkát végzett velünk tavaly” – mondta el Michel Nandan csapatvezető. „Már tárgyaltunk egy ideje, és úgy döntöttünk, megérdemel egy újabb esélyt. Különböző fejlesztési teszteken fog velünk részt venni az év során, ahogyan készülünk 2015-re, és biztos vagyok benne, hogy sokat fog segíteni most is.”

Bouffier és navigátora, Xavier Panseri háromszoros lengyel bajnokok, 2010-ben megnyerték a francia bajnokságot is, majd 2011-ben az Intercontinental Rally Challenge nyitó futamán, a Monte-Carlo Rallye-n nem találtak legyőzőre. A páros dominált az 2013-as Európa-bajnokság részeként jegyzett Tour de Corse-on, majd nagyszerűen szerepelt az idei monte-carlói világbajnoki futamon.

„Örülök, hogy a Hyundai Motorsport részese lehetek ismét” – nyilatkozta Bouffier. „Egy nagyon kooperatív együttműködésünk volt 2013-ban, és boldog vagyok, hogy ezt ennek az évnek a során is folytatni tudjuk. A csapat néhány fejlesztési tesztjéhez fogok csatlakozni a szezon folyamán, és a legjobbamat fogom nyújtani, hogy segítsek nekik felkészülni a 2015-ös szezonra, biztosítva a tapasztalatomat és tudásomat, és megadva a csapatnak a lehető legrészletesebb visszacsatolásokat.”

A Hyundai azt is bejelentette, hogy az idei rali világbajnokság későbbi aszfaltversenyire történő felkészülés jegyében rajthoz áll a francia bajnokság negyedik fordulóján, az Antibes Cote d'Azur Rallye-n. Az i20 WRC kormánya mögött Bouffier fog ülni.

„Úgy döntöttünk, hogy a következő hónapban részt veszünk az Antibes Cote d'Azur Rallye-n, hogy aszfalton tegyünk meg néhány kilométert, és versenykörülmények, semmint a hagyományos tesztek során próbáljunk ki néhány alkatrészt a szezon második felére” – magyarázta Nandan. „Mivel korábban megnyerte már az Antibes Rallye-t, és egy francia aszfaltspecialista, Bryan volt a nyilvánvaló választás erre a futamra, amit egy olyan tesztként kezelünk, ahol adatokat gyűjtünk, hogy tovább folytathassuk az i20 WRC fejlesztését.”

A németországi székhelyű alakulat egyetlen tesztautót nevez a versenyre, ahol kihasználják azt az előnyt, hogy WRC-k is futhatnak, és a csapat szoros, teszteket és versenyeket magába foglaló ütemezésébe is beleillik.

„Hálás vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget, és az Antibes Rallye-n vezethetem a Hyundai i20 WRC-t, egy olyan versenyen, amit még 2006-ban megnyertem és ahol mindig is élvezem a vezetést, bármikor is megyek oda” – tette hozzá Bouffier. „A cél az, hogy megtegyünk néhány kilométert aszfalton, és a lehető legtöbb visszacsatolást nyújtsuk a csapatnak a szezon hátralévő részére.”

 

Andrew

 

2014. április 28.