Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Neuville szerint a Hyundai bizonyította tempóját

 

Neuville szerint a Hyundai bizonyította tempóját

Thierry Neuville véleménye szerint a Hyundai i20 WRC bizonyította sebességét az Argentin Rally-n, majd hozzátette, a rövidesen várható fejlesztések javítani is fogják a tempót.

A belga versenyző elismerte, hogy a verseny pénteki és vasárnapi napján a Hyundai küszködött a kanyargós szakaszokon, de az i20 WRC szombaton, a Calamuchita Völgy tempósabb gyorsaságijain fel tudta venni a versenyt.

„Nagyon érdekes volt látni az időkülönbségeket a többi autóhoz képest” – mondta Neuville. „A maximumon mentünk, hogy meg tudjuk nézni, mit tudunk, az időkülönbségek pedig pozitívak voltak. A nagyon gyors részeken tényleg gyorsak voltunk, de a kanyargósakon hiányzott a tapadás. Ugyanakkor Argentína előtt is tudtuk azt, hogy a felfüggesztés oldaláról lehetnénk jobbak is.”

Új rali világbajnoki programjának még mindig a fejlesztési szakaszában járva a Hyundai kompromisszumos felfüggesztési beállítással érkezett Dél-Amerikába, amit a következő fordulókra finomítani fognak.

„Nincs időnk arra, hogy egyszerre fejlesszünk mindent” – mondta Neuville. „Lengyelországban azonban többet várhatunk majd a futóműtől és a differenciálművektől is. Egyazon futóművünk volt az utolsó három murvás versenyen, holott ezek az események elég különbözőek voltak, de úgy gondolom, ez normális egy tesztszezon során.”

A motorteljesítménnyel kapcsolatban Neuville a következőket nyilatkozta. „Tudjuk, hol tartunk a motorral, és azt is tudjuk, hogy az év későbbi részében több is várható. Jobb, ha a futóművel foglalkozunk először, ez az, amiben nagyobb különbséget tudok kihozni.”

Neuville – a Rally 2 szabálylehetőséget igénybe véve – ötödik helyen végzett a Villa Carlos Paz központú viadalon, egy szakaszon a legjobb időt is autózta. Csapattársa, Dani Sordo problémákkal teli versenyt tudhat a háta mögött, és vasárnap kiállni is kényszerült.

A Hyundai időközben bejelentette, hogy Juho Hanninen kap lehetőséget a Szardínia Rally után Lengyelországban is Neuville és a csapathoz csatlakozó Hayden Paddon mellett, a lengyel viadallal egy időben zajló Goodwoodi Sebességfesztiválon pedig Sordo képviseli a csapatot.

 

Andrew

 

2014. május 15.