Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Nino Frison lett a Hyundai technikai igazgatója

 

Nino Frison lett a Hyundai technikai igazgatója

 

Technikai személyzetének megerősítéseként a Hyundai Motorsport Nino Frisont nevezte ki a technikai igazgató pozícióba, aki rögtön munkába is áll.

Az olasz szakember a Hyundai Motorsport alzenaui központjában fog dolgozni, a különböző – a karosszéria, a motor és a tervezési – részlegek felügyeletét fogja ellátni. Frison Nandannak tartozik beszámolási kötelezettséggel, a jelenlegi i20 WRC teljesítményének további javításáért és az új, 2015-ös modell fejlesztésért lesz felelős.

Frison tapasztalatai harminc évre nyúlnak vissza, ezalatt az egyik legkeresettebb technikai és menedzsment tanácsadó lett az autósportban. Az együléses sorozatoktól kezdve – köztük a Forma-1-ben is vezetői szerepeket töltött be – a DTM-en keresztül a ralisportig minden szakágban dolgozott. Megfordult a Toyota és a Seat rali világbajnoki csapatánál, a Suzuki World Rally Team-nél főtervezője volt az SX4 WRC-nek.

A Hyundai Motorsport 2012. decemberi indulásakor a technikai igazgatói pozíciót nem töltötték be, azért a dél-koreai autógyár autósport részlegének vezetője, Michel Nandan felelt. Ahogyan bemutatkozó szezonja során a Hyundai Shell World Rally Team fejlődik, Frison technikai igazgatói pozícióba történő kinevezése azt jelenti, hogy Nandannak több ideje lesz a teljes projekt felügyeletére.

A Hyundai Motorsport mindeközben felavatta alzenaui székhelyén a motorfékpadot, amivel felgyorsíthatja a motorfejlesztési és tesztelési folyamatait. A fékpad nagyobb szabadságot biztosít az alakulat számára, hogy folyamatos fejlesztéseket végezzenek az erőforráson, az eszközzel a rali világbajnokságon előforduló különböző körülményeket tudnak szimulálni házon belül, melyek közepette analizálhatják az 1,6 literes turbófeltöltéses motorjukat.

Nandan megerősítette azt is, hogy a 2015-ös specifikációjú autójuk fejlesztése a nyáron fog megkezdődni. Ez a Hyundai WRC kilencvenöt százalékban új lesz, de a következő szezon elsői fordulóin valószínűleg nem fogják még bevetni.

 

Andrew

 

2014. május 22.