Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Pályabejárási hiba okozta Hanninen balesetét

 

Pályabejárási hiba okozta Hanninen balesetét

A Hyundai Motorsport pilótája, Juho Hanninen a Szardínia Rally pénteki napján elszenvedett hatalmas balesetéért a pályabejáráson elkövetett hibáját okolja.

A finn versenyző három gyorsasági után vezetett, az ötödik szakasznak pedig csapattársa, Thierry Neuville mögött 2,9 másodperces hátránnyal a második helyen vágott neki, amikor a loelle-i gyorsasági célja előtt öt kilométerre összetörte a Hyundai i20 WRC-t.

Az autó több bukfencet is bemutatott, egy fát három méter magasban tört ketté és döntött ki, mielőtt megállt volna. A Hyundai komolyan összetörött, Hanninen emiatt nem tudta folytatni a versenyt.

Miután kielemezték az esetet, Hanninen és navigátora, Tomi Tuominen azt a következtetést vonták le, hogy hiányzott egy információ a verseny előtti pályabejáráson készített itinerből.

„Nagyon gyorsan közelítettük meg a jobbos kanyart, elvesztettem az autó elejét, kicsúsztunk, és több borulást is bemutattunk” – magyarázta Hanninen. „Ez meglepett, de rájöttem utána, hogy volt egy kisebb nyom, majdnem mint egy keréknyom, ami kifogott rajtam. Észre kellett volna vennem ezt a pályabejáráson.”

A Hyundai csalódottságát súlyosbította, hogy Neuville i20 WRC-jének jobb első futóműve ugyanezen a szakaszon megsérült, a belgának huszonhárom percébe került, mire folytatni tudta a versenyt, így ő is elvesztette egy jó eredmény esélyét.

 

Andrew

 

2014. június 12.