Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Hírek a Hyundai Motorsporttól

 

Hírek a Hyundai Motorsporttól

A Hyundai Motorsport a tervek szerint a fennmaradó motorjokerét – mely a 2014-es homologizációs befagyasztások keretében áll rendelkezésre – a Finn Rally előtt fogja felhasználni.

Az i20 WRC-k ennek megfelelően a skandináv viadalon már az új erőforrással fognak rajthoz állni, melyekben az eddigi száraz helyett nedves hengerperselyek fognak szolgálni. A Hyundai a tervek szerint ezt a motort építi be az új, a 2015-es szezon során pályára lépő i20 WRC-jébe is.

A csapat az új aggregátot a Finn Rally-ra történő felkészülés jegyében a múlt héten tesztelte már Finnországban, ahol Thierry Neuville komoly balesetet szenvedett. A belga pilóta eltalált egy útszéli követ, mely megdobta az i20 WRC-t, ami fáknak ütközött, majd az úttól húsz méterre állt meg. Neuville és navigátora, Nicolas Gilsoul nem sérült meg, a kocsi azonban annyira összetörött, hogy az alakulat nem tudta folytatni a tesztet. A csapat beszámolója szerint az eset nem befolyásolta a felkészülésüket, mivel a baleset előtt elvégeztek már minden tervezett munkát.

Mindeközben a Hyundai Motorsport bejelentette, hogy a Deutschland Rallye-n a gyári csapatban Neuville mellett Dani Sordo kap helyet, míg a harmadik i20 WRC-t a tavaly egész évben tesztpilótaként foglalkoztatott Bryan Bouffier fogja vezetni. A francia versenyzőnek ez lesz az első németországi fellépése és szintén először vezetheti a koreai WRC-t világbajnoki futamon.

 

Andrew

 

2014. június 14.