Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Német sikere után is gőzerővel dolgozik a Hyundai

 

Német sikere után is gőzerővel dolgozik a Hyundai

A Hyundai Motorsport kijelentette, annak ellenére, hogy kettős győzelmet arattak a Deutschland Rallye-n, nagyon sok munkájuk van még az i20 WRC fejlesztésével.

A világbajnokság német futamán, egy változatos körülmények között zajló viadalon Thierry Neuville ért célba elsőként Dani Sordo előtt, ezzel megszerezve a dél-koreai márka első rali világbajnoki futamgyőzelmét. Bár a Hyundai sikeréhez az élen álló Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, majd Kris Meeke kiesése is kellett, az i20-asok tempója végig jó volt a verseny folyamán, nagy elismerést kivívva a szervizparkban.

A Hyundai Motorsport vezetője azon van, hogy ne engedje csapatának, hogy ez a siker eltántorítsa őket a kemény munkától, ami ahhoz kell, hogy az i20 WRC folyamatos jelleggel tudjon domináns erőt képviselni a sorozatban. „Sohasem képzeltük, hogy idejövünk és már a kilencedik rali világbajnoki futamunkon kettős győzelmet ünnepelünk. Ez rendkívül figyelemre méltó és nagyon különleges. Csapatunk abszolút első osztályú, az pedig mindenkinek köszönhető – itt és Alzenauban –, hogy ma ezt az eredményt értük el” – nyilatkozta Nandan rögtön a célceremónia után.

„A földön kell maradnunk azonban, és tovább kell dolgozni, mivel hosszú az út. Még mindig sok a teendő, és koncentrálnunk kell a munkánkra. Ugyanabba az irányba kell húznia mindenkinek és dolgoznia tovább.”

A Hyundai németországi sikere a kimondottan tanulásra szánt szezonban jött össze. Az autógyár két évvel ezelőtt jelentette be, hogy visszatér a rali világbajnokságra, az autósport részleg pedig másfél éve kezdett el igazán működni. Nandan az eredmények láttán elégedett az i20 WRC-vel és a csapat eddigi fejlődésével.

„Az év elejétől javítjuk a teljesítményt. Megpróbálunk új dolgokat találni és fejleszteni minden egyes teszten. Ez jól van így. Első győzelmünk különleges, figyelembe véve, hogy pontosan egy évvel ezelőtt teljesítettük negyedik vagy ötödik tesztünket. Az első aszfalttesztünk augusztus közepén volt” – emlékezett vissza a Hyundai versenyrészlegének igazgatója, aki maga is aktívan részt vesz a versenyautóval kapcsolatos műszaki munkálatokban.

 

Andrew

 

2014. augusztus 31.