Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Nandan Neuville-ről és az első győzelemről

 

Nandan Neuville-ről és az első győzelemről

A Hyundai Motorsport történetének első évében megszerezte az i20 WRC-vel első világbajnoki futamgyőzelmét. A tett a fiatal Thierry Neruville nevéhez fűződik. A sikerről és a belga pilótáról az alakulat igazgatója, Michel Nandan nyilatkozott.

„Tudom, hogy a koreai kollégáink nagyon boldogok a németországi eredményeink miatt. Nagy gratulációt kaptunk a Hyundai Motor Company alelnökétől. Kicsit váratlanul jött a diadal, de a győzelem győzelem, az 1-2 pedig még jobb, jó a statisztikák miatt, ugyanakkor valójában semmi sem változott. Tudjuk, hogy még mindig sokat kell dolgoznunk. Az a célkitűzésünk, hogy a tapasztalatszerzés érdekében folytassuk és fejezzük be a szezont. A cél az, hogy a lehető legtöbbet tanuljunk idén.

Az év kezdetétől minden téren fejlődtünk, a csapat szervezettségében, az autóépítésben, minden ilyen jellegű dologban, de van még hová továbblépni. Az volt a célunk, hogy javítsuk az autót, a szervezetet, hogy a lehető leggyorsabban fejlesszük az autót, hogy annyi visszacsatolást gyűjthessünk, amennyit csak lehet.

Mivel az volt a politikánk, hogy hat különböző versenyzőt futtassunk idén, egyáltalán nem gondoltunk a bajnokságra. Az volt a megoldásunk, hogy a különböző versenyzőknek különbözőek lesznek a véleményeik. Minden versenyző más specialitással rendelkezik.

Ami az azonnali terveinket illeti, erőforrásainkat a rali világbajnoki programra koncentráljuk a jelenlegi i20 WRC-vel, valamint a 2015-re szánt új autóval. Az idei szezon közepén bemutattuk az új N csapatot a 20-as rajtszámmal, de nem várjuk azonnal, hogy további csapatok is futtassák a Hyundai i20-at a világbajnokságon, vagy másutt. Jelenleg csak a saját autóinkra koncentrálunk. Nem tudjuk még, hogy a jövőben adunk-e el autóink közül, ez még nem eldöntött kérdés.

Visszatekintve a szezon eddigi részére és arra, hogy mi nyűgözött le: Thierry jól teljesített Németországban, mivel mindazon a shakedown drámák után úgy gondolom, hogy egy pilótának nem könnyű száz százalékig koncentráltnak lennie egy versenyen. Nagyon trükkösek és csúszósak voltak a körülmények, de ő nagyon jól teljesített. Még ha rosszul is kezdett, fantasztikus versenyt teljesített és természetesen az egész csapat is. Ez a győzelem a teljes csapaté, mivel mindenki hozzátette a saját különleges teljesítményét a győzelemhez.”

 

Andrew

 

2014. szeptember 14.