Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Küszöbön a Hyundai jövő évi felállásának bejelentése

 

Küszöbön a Hyundai jövő évi felállásának bejelentése

A Hyundai Motorsport reméli, még ebben a hónapban véglegesítésre kerül, hogy milyen formátumban vehetnek részt a rali világbajnokság 2015-ös szezonjában. Ezt követően tudják bejelenteni versenyzői felállásukat.

A Hyundai Shell World Rally Team elsőszámú csapatának egyik i20 WRC-jét biztosan Thierry Neuville fogja vezetni. Az alakulat első embere, Michel Nandan azt is elárulta, hogy a másik versenyző személyéről csak azután döntenek, miután az anyacég részéről Koreában döntés születik, hogy az idén Portugáliában bemutatkozott második csapat, a Hyundai Motorsport N jövőre is folytathatja-e a szereplést. „Nincs még döntés a jövő évi pilótákról, mivel összekapcsoljuk ezt azzal, hogy kettő vagy három autót tudunk-e indítani, mivel a versenyzői felállások mások lehetnek” – árulta el Nandan.

„A Hyundai Motorsport N szerepeltetése nincs garantálva jövőre. Függőben van még ez, a költségvetésen áll a dolog. Tárgyalunk Koreával és a szponzorainkkal, remélem, meg tudjuk ezt oldani ebben a hónapban, aztán be tudjuk jelenteni, kik lesznek a versenyzőink jövőre. Kicsit várnunk kell még” – tette hozzá a francia szakember.

A Hyundai Neuville mellett nem kevesebb, mint öt pilótát vetett be a második és harmadik számú autójában idén. Dani Sordo, Juho Hanninen, Chris Atkinson, Hayden Paddon és Bryan Bouffier is reméli, hogy jövőre több lehetőséghez juthat, mint ebben a szezonban.

 

Neuville Ogier-t szeretné

A Hyundai és saját maga első győzelmét az idei évben megszerző Neuville ugyanakkor kinyilvánította, akár a tavalyi világbajnok és az idei ranglista vezető Sebastien Ogier-t is szívesen látná csapattársként.

„Olyat szeretnék, aki erős, jó hangulatra van szükségünk, de olyan kell, aki kihívás számomra és a csapat számára, hogy elmenjünk a határokig, mivel ezzel léphetünk előre” – nyilatkozta a mindössze 26 éves belga. „Szeretnék valakit mind a tizenhárom futamra, inkább, mint folyamatosan cserélgetni. Ez lehetne valaki, aki már a csapat tagja, de lehetne Ogier is, ő még mindig nem írt alá a Volkswagennel. Furcsa választás lenne, de miért ne? Nem mondaék nemet. Nem félek Ogier-től.”

Neuville azzal érvelt, hogy tavaly is megvolt a sebessége, mikor még a Ford Fiesta WRC-vel versenyzett, ami mutatja a potenciálját, hogy képes felvenni a harcot a bajnokkal.

„Amikor a Fiestával mentem, remek volt a sebességünk a Volkswagenek ellen. Úgy gondolom, meccselni tudnék vele, ha átjönne ehhez a csapathoz. Talán hiányzik egy kis tapasztalatom és kicsit több problémám lenne, de azt hiszem, ugyanolyanok vagyunk, és nem csak én és ő. Meggyőződésem, hogy van öt vagy hat pilóta, aki ugyanolyan sebességgel, csak más szintű tapasztalattal rendelkezik.”

Még a nyári időszakban terjedtek a pletykák arról, hogy Ogier valóban átigazolna a koreai egylethez, később azonban a francia azt nyilatkozta, a lehető legjobb helyen van a Volkswagennél és csak idő kérdése, hogy jelenlegi csapata mikor jelenti be a jövőjére vonatkozó szerződését.

 

Andrew

 

2014. október 13.