Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Sordo újabb két évig a Hyundai-nál

 

Sordo újabb két évig a Hyundai-nál

Dani Sordo kétéves megállapodást kötött a Hyundai Motorsporttal. A spanyol pilóta a szerződés szerint 2015-ben legalább tíz versenyen vesz részt a csapat színeiben, egy évvel később pedig teljes bajnokságot fog futni.

A jelenlegi idényben Thierry Neuville a koreai alakulat elsőszámú versenyzője, mellette Sordo, Juho Hanninen és Chris Atkinson osztoztak a második i20 WRC-n. Sordo vehetett részt az összes aszfaltos viadalon, de a 31 éves versenyző rajthoz állhatott két murvás eseményen is, Portugáliában ő szerezte meg az i20 WRC első szakaszgyőzelmét.

A 2005-ös junior világbajnok Sordo tevékenyen hozzájárult a Hyundai történelmi eredményéhez, a Deutschland Rallye-n elért első és második helyezéshez, ez is szerepet játszott abban, hogy koreai gyár meghosszabbította a szerződését.

„Örülök, hogy a nagyon eredményes bemutatkozó szezon együttműködése után folytathatom kapcsolatomat a Hyundai Motorsporttal” – mondta el az eddig 116 rali világbajnoki futamot teljesítő, azokon 37 dobogós helyezést, köztük egy győzelmet szerző pilóta. „Nagyon ígéretesen mutatkoztunk idén a Hyundai i20 WRC-vel, és sosem fogjuk elfelejteni a Deutschland Rallye-n elért első és második helyezést, ami valóban egy különleges pillanat volt. Egy elszánt, szenvedélyes egyénekből álló csapat ez, alig várom, hogy folytathassuk a fejlődést a ralivilágban.”

Bár a következő szezonra vonatkozó terveit nem jelentette még be a Hyundai Motorsport, az alakulat igazgatója, Michel Nandan azt mondja, Sordo a következő idény tizenhárom fordulójából legalább tízen kap lehetőséget Neuville mellett, mielőtt 2016-ban teljes programot teljesítene.

„Dani lenyűgöző egyenletességet mutatott a különböző felületeken ebben a szezonban. Megmutatta, hogy különböző körülmények között, kihívásokkal szembenézve is gyors és ami legfontosabb, egy értékes csapatjátékos. Örülünk, hogy folytathatjuk vele az együttműködést 2015-ben és 2016-ban is.

A jövőre legalább tíz rali világbajnoki futamon fog részt venni Thierry mellett, mielőtt 2016-ban teljes szezont futna. A következő idényre nagyon erős a versenyzői felállásunk, láttuk Dani és Thierry partnerkapcsolatának eredményét idén Németországban, ahol fantasztikus egy-kettőt ünnepelhettünk. Reméljük, ez a kezdete a jövőbeli hasonló ünnepléseknek.”

 

Andrew

 

2014. november 4.