Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Produktív tesztet teljesített a Hyundai

 

Produktív tesztet teljesített a Hyundai

A rali világbajnokság idei újonca, a Hyundai Motorsport nem bíz a véletlenre semmit sem a következő szezon kapcsán, a záró futamot, a Brit Rally-t követő héten máris teszteltek, Dél-Franciaországban a 2015-ös i20 WRC-t próbálgatták murván, amit a következő szezon közben fognak bevetni.

Két héttel később már az idénynyitó Monte-Carlo Rallye kihívásaira készült az alakulat az Ardeche régióban, Thierry Neuville és Dani Sordo is két-két napot mehetett a 2014-es specifikációjú kocsival a versenyre jellemző változatos körülmények között. A csapat feladatai között szerepelt a Michelin gumijainak, a PILOT Sport SS4 (szuperlágy), S4 (lágy) és H4 (kemény), valamint az Alpin 4 szöges és szög nélküli abroncsok kipróbálása is.

Neuville hétfőn és kedden tesztelhetett, mielőtt átadta a volánt Sordónak. A csapat a 2015-ös évet az idei i20 WRC szezon során jelentős fejlesztéseken átesett változatával kezdi. Neuville nagyon hasznosnak értékelte a tesztet.

„Produktív két napot töltöttünk az autóban ezen a héten, készülve a következő szezonra. Jó érzésem volt a kocsival, lépésről lépésre haladtunk előre és lettünk gyorsabbak. Fontos volt számunkra, hogy minél előbb elkezdjük a felkészülést 2015 első versenyeire. A téli programunkkal fogjuk folytatni, úgyhogy a karácsonyt és az újévet a legjobb formában várjuk” – utalt a belga versenyző arra, hogy a jövő héten Svédországban készülnek, amit januárban egy újabb kétnapos Monte teszt fog követni.

Neuville jövő évi csapattársa, Sordo is megerősítette, az, hogy több időt tölthetnek a kocsiban, segítség lesz a januári idénynyitóra.

„Ugyan vége van a 2014-es szezonnak, de a munka nem áll meg, folytatjuk a 2015-ös felkészülésünket” – mondta el a spanyol pilóta. „Thierry és én két-két napot töltöttünk a Hyundai i20 WRC-ben az Ardeche régióban ezen a héten. Jó volt, hogy ismét vezethettünk. A december egy mozgalmas hónap, de minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy felkészüljünk a következő szezonra.”

A Hyundai Motorsport vezetője, Michel Nandan hozzátette, a csapat hasonló tesztet fog végezni Svédországban is, hogy megértse az autó karakterisztikáját havon.

„Az eheti, aszfalton majd havon végzett teszt célja az volt, hogy megértsük, hogyan viselkedik a legújabb specifikációjú Hyundai i20 WRC ezek között a körülmények között” – nyilatkozta Nandan. „Ugyan rendelkezünk már egyévnyi tapasztalattal, mióta elrajtoltunk az első versenyünkön, folytatnunk kell a munkát, hogy felkészüljünk a 2015-ös versenynaptár első versenyeire, melyek közül az elsőre a következő hónapban kerül sor.

2015-ös versenyzőink, Thierry és Dani két-két napot vezettek ezen a héten és fognak lefolytatni egy négynapos tesztet Svédországban december közepén. Folytatjuk a Hyundai i20 WRC fejlesztését, úgyhogy ezek a tesztek teszik lehetővé számunkra, hogy az utolsó információkra is szert tegyünk az autók következő szezon első fordulóira történő finomhangolásához.”

 

Andrew

 

2014. december 6.