Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - A Hyundai Motorsport és az Alpinestars együttműködése

 

A Hyundai Motorsport és az Alpinestars együttműködése

A Hyundai Motorsport bejelentette, technikai együttműködésbe kezdett az Alpinestars-szal, az autósport vezető felszerelés- és cipőgyártójával.

Az új megállapodás szerint, mely a rali világbajnokság 2015-ös szezonjának kezdetétől lép életbe, az Alpinestars a Hyundai Shell World Rally Team egyik beszállítójává válik, ellátva versenyruházatokkal a csapat pilótáit és navigátorait.

A Hyundai Motorsportnak az a célja, hogy az első rali világbajnoki évének tapasztalataira építsen, melynek során megszerezte első győzelmét, emellett háromszor végzett még a dobogón, így az Alpinestars-hoz fordult versenyzőik élvonalbeli versenyruházattal történő ellátása miatt.

A versenyoverálokat, kesztyűket és alsóöltözeteket ultrakönnyű anyagokból készítő Alpinestars anatómiailag optimalizált felszereléseket készít osztályelső biztonsággal és védelemmel. A rendkívül erős versenykörnyezetet biztosító rali világbajnokságra az Alpinestars termékeit annak megfelelően tervezik meg, hogy azok a teljesítményre törekvő legújabb technológiai fejlesztések felhasználásával előnyt biztosítsanak. A cég elmondása szerint a hyundai-os ruházat versenyzőként egy kilogrammal lesz könnyebb, mint a korábbi felszerelés volt.

„Miközben készülünk a második rali világbajnoki szezonunkra, örülünk, hogy az Alpinestars hozzájárul a folyamatos súlycsökkentési tevékenységünkhöz, ugyanakkor biztosítja a pilótáink és a navigátoraink kényelmét, akik így a képességeik legjobbjai szerint tudnak versenyezni” – mondta el a Hyundai Motorsport igazgatója, Michel Nandan.

„Technológiánk a világ autósportjának legmagasabb szintjein történő teszteléseken alapulnak, a Hyundai Motorsporttal kialakításra kerülő technikai kapcsolat is ezt a kritériumot elégíti ki” – mondta el Gabriel Mazzarolo, az Alpinestars ügyvezető igazgatója. „Mély benyomást keltő gyors fejlődést mutattak a rali világbajnokságon, a támogatásunk pedig a terméktechnológia folyamatos fejlődésére fog fókuszálni, hogy a pilótáknak és navigátoroknak kritikus versenyteljesítménybeli előnyt biztosítsunk, mint ahogyan a Forma-1-es, NASCAR, endurance világbajnoki és más top autósport sorozatok csapatai, valamint versenyzői esetében is tesszük.”

 

Andrew

 

2014. december 14.