Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Paddon marad a Hyundai-nál

 

Paddon marad a Hyundai-nál

 

A Hyundai Motorsport bejelentette, Hayden Paddon az ideihez képest erősebb programmal fog részt venni a dél-koreai gyár színeiben a rali világbajnokság következő idényében. A 27 éves új-zélandi pilóta a tizenhárom futamból legalább kilencen lesz ott.

A PWRC sorozatot 2011-ben megnyerő versenyző az idei szezon második felére csatlakozott a Hyundai-hoz, hat futama közül az ausztrál megmérettetésen érte el legjobb helyezését, ott hatodik lett, Spanyolországban pedig megszerezte első szakaszgyőzelmét.

Paddon 2015-ben legalább kilenc futamon állhat rajthoz, az első ezek közül a világbajnokság második versenye, a Svéd Rally lesz, ugyanakkor részt fog venni a pilóta a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye pályabejárásán is.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy folytathatom a munkát a Hyundai Motorsporttal egy kiterjesztett program keretében, ami a második, svéd fordulóval kezdődik. Sokat tanultam idén és nagyon jó kapcsolatokat alakítottam ki a csapaton belül, úgyhogy egy nyilvánvaló választás volt ez számunkra 2015-re a további fejlődéshez és a jobb eredmények hajszolásában” – mondta el a továbbra is John Kennard navigálásával versenyző Paddon, aki reméli, 2016-ban visszatér a világbajnokság hazájába, Új-Zélandra.

Annak megerősítése, hogy több versenyt teljesíthetünk, fontos nekem pilótaként, hogy fejlődhessek és hogy szorosabban működhessek együtt a csapattal. 2015 első része egy tanulási folyamat része marad, mivel olyan futamokon fogunk versenyezni, ahol kevesebb tapasztalatunk van vagy egyáltalán nincs is.

Amikor azonban visszatérünk azokra a versenyekre, amiket idén már csináltunk, úgy hiszem, nagyon versenyképesek lehetünk és elkezdhetjük nyomni, hogy a legjobb öt között küzdhessünk. Nagy reményeink vannak erre az évre, várjuk már, hogy dolgozhassunk a csapattal és segíthessük a Hyundai i20 WRC fejlesztését.”

A csapat vezetője, Michel Nandan elégedett, hogy Paddon velük folytatja 2015-ben is, és dicséri a pilóta műszaki visszajelzéseit.

„Örülök, hogy Hayden a Hyundai Motorsport csapatának tagjaként folytatja 2015-ben is és hogy több versenyen vesz részt velünk. Egy nagyszerű első szezonja volt velünk a rali világbajnokságon, alkalmanként feltűnő volt a teljesítménye, sokat segített nekünk a csapat és az autó fejlesztésében.

Kitűnő technikai visszajelzéseket ad, a belső csapat részeként nagyon jól dolgozik a mérnökökkel és a szerelőkkel. Bizonyította már, hogy több mint képes versenyre kelni a ralisport legjobb pilótáival, a személyes fejlődése evidens volt, mivel csökkenteni tudta a különbséget a tapasztaltabb kollégáival szemben.

Boldogok vagyunk, hogy támogathatjuk pályafutása következő fázisában, és alig várjuk, hogy láthassuk, mit tud csinálni az előttünk álló szezonban, ami a Hyundai Motorsport számára izgalmasnak ígérkezik.”

A Hyundai 2014-es sikeres rali világbajnoki visszatérését követően Thierry Neuville lesz továbbra is a koreai alakulat elsőszámú pilótája, Dani Sordo pedig idei teljesítményének elismerésként komolyabb programot teljesíthet 2015-ben. Arról, hogy az idén hat futamon rajthoz álló Juho Haninnen sorsa merre vezet, egyelőre nincsenek hírek.

 

Andrew

 

2014. december 15.