Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Svédországtól kezdve három autóval a Hyundai

 

Svédországtól kezdve három autóval a Hyundai

A Hyundai Motorsport megerősítette, három autót indít a rali világbajnokság 2015-ös szezonjának svéd fordulótól kezdődően. Az i20 WRC-ket, majd a később bevetésre kerülő i20 Coupe WRC-ket Thierry Neuville, Dani Sordo és Hayden Paddon vezetik.

A világbajnokság vérkeringésébe 2014-ben visszatérő koreai cég első szezonjában az összes futamon résztvevő Neuville mellett Sordót, Paddont, valamint Chris Atkinsont, Juho Hanninent és Bryan Bouffiert is indította a második, illetve harmadik autójával felváltva.

A Hyundai már korábban bejelentette, hogy a Deutschland Rallye-t megnyerő Neuville mellett Sordo és Paddon tíz, illetve kilenc futamon biztos, hogy rajthoz áll idén is, most pedig azt is megerősítették, hogy az idénynyitó Monte-Carlo Rallye kivételével mindhárom versenyző ott lesz az összes viadalon.

„Ahogyan a tavalyi évben is láthattuk, nagyon pozitív az, hogy három autónk megy a rali világbajnokság versenyein és segít abban, hogy gyorsabban fejleszthessük a Hyundai i20 WRC-nket” – mondta el Michel Nandan, a cég autósport részlegének igazgatója. „Összességében úgy gondolom, jó felállásunk lesz Svédországra Thierry-vel, Danival és Haydennel. Annak ellenére, hogy versenyzőink nem a talajtípus specialistái, bizonyították már a múltban, hogy konzisztensek tudnak lenni Svédországban, és biztos vagyok benne, hogy érdemes teljesítményt fogunk látni tőlük idén.

Thierry-nek és Daninak volt decemberben egy verseny előtti felkészülési tesztje a svéd futamra, ami segített nekik abban, hogy biztos beállításuk legyen a versenyre; tudjuk, ez egy nehéz futam és a lehető legfelkészültebbek akarunk lenni.”

A Hyundai 2015-ös rali világbajnoki programját Neuville és Sordo kezdi meg Monte-Carlóban, Paddon ott csak a pályabejáráson vesz részt, az új-zélandi Svédországban csatlakozik hozzájuk ténylegesen.

 

Andrew

 

2015. január 10.