Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - A Hyundai leleplezte 2015-ös autóját

 

A Hyundai leleplezte 2015-ös autóját

A koreai cég bemutatta a Hyundai i20 WRC 2015-ös specifikációjú változatát, az alakulat ezzel kezdi meg az idei rali világbajnoki szezont az anyacéghez kapcsolódó márkák támogatásával.

A Hyundai Motorsport tavaly tért vissza a ralisport csúcskategóriájába, melynek során egy futamgyőzelmet aratott, a Deutschland Rallye-t Thierry Neuville-lel nyerték meg. Idén Monte-Carlóban Neuville és Dani Sordo lesz a pilótájuk, akikhez Svédországtól Hayden Paddon is csatlakozik.

A csapat 2014-ben névadó szponzori szerződést kötött a Shell-lel, de az i20 WRC-n idén már az autóipari alkatrészeket gyártó Hyundai Mobis, az autóalkatrész gyártó Hyundai WIA és az acéliparral foglalkozó Hyundai Steel nevei is megtalálhatóak lesznek. A Hyundai Motorsport vezetője, Michel Nandan azt mondja, a Hyundai vállalatának átfogó érdeklődése egy testamentuma annak, hogy milyen jelentőségűvé váltak erőfeszítéseik a cégen belül.

„Az első szezonunkat követően nagy támogatást kapunk a Hyundai-tól szerte a világon, öröm, hogy a Hyundai Mobis-t, a Hyundai WIA-t és a Hyundai Steelt is a csapatunknál üdvözölhetjük 2015-ben” – nyilatkozta a francia szakember. „A 2014-es rali világbajnoki tevékenységünk globális vonzereje és üzleti haszna gyorsan nyilvánvalóvá vált a Hyundai-nál, ezek az új partnerkapcsolatok ennek az eredményei. Biztosak vagyunk benne, hogy egy pozitív szezonon fogunk osztozni ezekkel a fontos vállalatokkal együtt.”

A csapat a tavalyi i20 WRC továbbfejlesztett változatával kezdi meg az idényt, az új i20-ból készülő versenyautójuk a szezon közben kerül bevetésre.

 

Andrew

 

2015. január 14.