Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Százszemű Hyundai

 

Százszemű Hyundai

Különleges lámpasorokban nincs hiány a rali világában, elég, ha csak az A csoportos Subaru Impreza WRX-re vagy a Toyota Celica GT Four-ra emlékezünk vissza.

Egy ilyennel várja a 2015-ös Monte-Carlo Rallye sötétben megrendezésre kerülő szakaszait a Hyundai Motorsport is, akik ugyan a régi autójukkal, de egy új lámpasorral készülnek a viadalra. Az egység különlegessége, hogy nem négy, hanem hat lámpát foglal magába, valamint hogy az új trendekkel szembemenve van rajta borítás. Tavaly a dél-koreaiak küldöttsége négy fényforrásból álló lámpasort használt, aminek tetején nem volt borítás. A borítás nélküli megoldást azért alkalmazzák, mert ugyan megtörik valamennyire az első tengelyen némi leszorítóerőt ébresztő légáramlatokat a lámpák és a tartókeret, de a borítás nem ébreszt felhajtóerőt. Alzenauban most mégis amellett szavaztak, hogy legyen a lámpasoron fedél.

Az új, különleges hatlámpás egység kiegészül két kanyarlámpával, így az eredeti fényszórók nyolc plusz fényforrással egészülnek ki az i20 WRC elején. Korábban szigorúbban korlátozták az első fényforrások számát, ezért volt az, hogy például a belső lámpák helyére egy takarólemez került a Ford különböző típusain, vagy a Toyota Celica GT4-on.

 

Andrew

 

2015. január 21.