Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Paddon és Abbring a Hyundai Mobis színeiben

 

Paddon és Abbring a Hyundai Mobis színeiben

Hayden Paddon a Hyundai Mobis égisze alatt fog csatába szállni, amikor a Svéd Rally-n megkezdi 2015-ös szezonját.

Az új-zélandi pilóta az idei rali világbajnokságon a harmadik Hyundai i20 WRC-t fogja kormányozni, pontszerzőként nevezett csapatának névadója pedig a dél-koreai cég autóalkatrészeket gyártó leányvállalata, a Hyundai Mobis lesz. Paddon idén Svédországban áll rajthoz először navigátorával, John Kennarddal. Az új alakulat legalább négy futamon egy második autót is fog indítani, azt a Hyundai nemrég szerződtetett tesztpilótájára, Kevin Abbringre bízzák.

„Örömmel nevezzük meg a Hyundai Mobis-t, mint a második csapatunk, a Hyundai Mobis World Rally Team elsődleges partnerét, miközben arra készülünk, hogy a Svéd Rally-tól három autót futtassunk” – nyilatkozta a Hyundai Motorsport vezetője, Michel Nandan. „Azt tervezzük jelenleg, hogy Kevin Abbring a 2015-ös év során egy negyedik autóval négy futamon vesz részt, aminek pontos menetrendjét még meg kell határozni.”

A két versenyző az elsőszámú különítmény pilótái, Thierry Neuville és Dani Sordo mellett állnak rajthoz. „Míg Thierry és Dani a Hyundai Shell World Rally Team színeiben fog indulni, ahogyan azt Monte-Carlóban is tették, a második csapat megadja az esélyt a világ feltörekvő tehetségei közül néhánynak, hogy versenykörülmények között is megmutassák tehetségüket. Ez egy olyan dolog, amit a rali világbajnokságon részt vevő gyártóként nagyon komolyan veszünk” – mutatott rá Nandan.

 

Andrew

 

2015. február 2.