Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Sordo sérülés miatt kihagyja a Svéd Rally-t

 

Sordo sérülés miatt kihagyja a Svéd Rally-t

A Hyundai Motorsport pilótája, Dani Sordo kénytelen lesz kihagyni a rali világbajnokság következő fordulóját, a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Svéd Rally-t, miután elesett mountain bike-jával, és két bordáját törte.

A baleset egy edzés során történt Spanyolországban, a versenyző otthonától nem messze. Sordo tegnap tájékoztatta csapatát arról, hogy nem lesz versenyzésre alkalmas állapotban a skandináv viadalra. A dél-koreai gyár alakulata ezután úgy döntött, hogy Hayden Paddon lép elő a második számú különítményből a spanyol pilóta helyére a 8-as rajtszámú Hyundai i20 WRC-ben, őt pedig az a Kevin Abbring helyettesíti a 20-as kocsiban a Hyundai Mobis World Rally Team első megmérettetésén, akiről éppen pár napja jelentették be, hogy négy versenyen mindenképpen rajthoz állhat idén.

Sordo várhatóan a Mexikó Rally-ra térhet vissza a mezőnybe. „Először is szeretnénk a legjobbakat kívánni Daninak a gyors felépüléshez, várjuk, hogy ismét az autóban láthassuk” – mondta el Michel Nandan, a Hyundai Motorsport első embere. „Úgy határoztunk, az lesz a legjobb Daninak, ha kihagyja Svédországot a felépülése érdekében és hogy százszázalékosan fitt lehessen a jövő havi Mexikó Rally-ra. Azt is eldöntöttük, hogy Kevin fut a 20-as rajtszámú kocsival, úgyhogy folytatni tudjuk a háromautós megközelítésünket a 2015-ös szezon második versenyén.”

Ironikus dolog, hogy 2012-ben Sordo éppen azért ülhetett bele a gyári Ford Fiesta WRC-be az Argentin Rally-n, mert a Ford akkori versenyzője, Jari-Matti Latvala kulcscsontját törte egy síbalesetben, de 2006-ban Sebastien Loebnek is ki kellett hagynia négy viadalt egy kerékpáros balesetnek titulált motoros esésnél.

 

Andrew

 

2015. február 5.