Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Fül kell, hogy fülön csíphessék a többieket

 

Fül kell, hogy fülön csíphessék a többieket

Thierry Neuville mindössze 6,4 másodperccel maradt le a győzelemről a Svéd Rally-n, amire még nagyobb esélye lett volna, ha Hyundai i20 WRC-jében egy hidraulikusan, a kormány mögötti füllel működtetett sebességváltó teljesített volna szolgálatot a mechanikus egység helyett.

A Deutschland Rallye tavalyi győztese azt szeretné látni alakulatától, hogy az folytatja a fejlesztéseket, a kormányváltó pedig kulcsfontosságú lenne számára a rali világbajnokság következő fordulójára, a Mexikó Rally-ra. „Mindig több munkát akarunk” – mondta el Neuville. „Tudjuk, hogy mindenki a legjobbját nyújtja a csapatban jelenleg, de további fejlődésre van szükségünk, hogy közelebb legyünk a többiekhez. A kormányváltó egy nyilvánvaló dolog. Mindig, amikor fokozatot váltunk, időt vesztünk az ellenfeleinkhez képest, úgyhogy azt remélem, hogy a következő versenyre rendelkezünk már ilyennel, mivel úgy gondolom, kellene, hogy legyen ilyen!”

A Hyundai Motorsport pilótája azt is megjegyezte, a navigátorával, Nicolas Gilsoullal nyújtott teljesítményük eredménye volt a svédországi második helyezés. „Nicolas és én eredményeztük a különbséget, de nem tudjuk ezt mindig megcsinálni. Lehetetlen volt mindkét Volkswagen előtt maradni, büszkének kell lennem arra, amit tettünk.”

Neuvillék a mezőny azon kevés párosa közé tartoztak, akik nem követtek el egyetlen nagyobb hibát sem a viadal során. „Úgy gondolom, talán tizenöt másodpercet vesztettem a hétvége folyamán” – mondta a Hyundai pilótája, aki megnyerte a tizenötödik szakaszt, ami azonban balul is elsülhetett volna számára. „Fredriksberg ismétlése borzasztó volt. Ötödikként is nagyon csúszós volt az úton lenni, és igen, talán egy kicsit túl is erőltettem. Nem akartam felfogni, hogy csúszósabb, mint amilyen reggel volt, és nagyon keményen nyomtam. Volt néhány meleg pillanatunk, ekkor szólt Nicolas, hogy legyek szíves visszavenni, máskülönben nem fejezzük be a szakaszt.”

 

Andrew

 

2015. február 20.