Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Neuville több erőt akar

 

Neuville több erőt akar

Thierry Neuville úgy véli, a Hyundai által a Mexikó Rally-n bevetett motormódosítások hoztak némi teljesítménynövekedést az i20 World Rally Car-okban, ez azonban nem elég, hogy a világbajnoki éllovas Volkswagenekkel fel tudják venni a versenyt.

A belga versenyző az új benzinbefecskendezővel ellátott autóval három szakaszgyőzelmet aratott a közép-amerikai viadalon, a Power Stage-en pedig az egy bónuszpontot érő harmadik helyen futott be. Neuville a pénteki napi vezetői hibájának köszönhetően három szakaszt is ki kényszerült hagyni, de a büntetésekkel együtt is a nyolcadik pozícióban állhatott fel a céldobogóra. Csapattársa, Dani Sordo a szintén a frissített motorral szerelt i20 WRC-t hajtva ötödikként fejezte be a versenyt.

A futam után Neuville nem tartotta jelentősnek a fejlesztést, azt állítva, hogy versenygépének erőforrása még mindig jóval gyengébb, mint a Polo WRC-k motorja. „Pozitív ez, vannak előrelépéseink, de nem igazán segít. Több mint tizenöt lóerő hiányzik talán, de kettővel vagy hárommal kaptunk többet, úgyhogy még mindig nagy a lemaradás” – nyilatkozta a Hyundai Motorsport elsőszámú versenyzője.

Neuville úgy érzi, a mexikói és svédországi körülmények elfedték az i20 WRC teljesítményhátrányát, ennek volt köszönhető, hogy szakaszgyőzelmeket tudott aratni mindkét futamon. „Láthattuk, hogy a tapadás elég kicsi, nem annyira van szükség erőre, hogy gyorsak legyünk” – magyarázta a tavalyi Deutschland Rallye győztese. „Mexikóban is ilyen volt az első napon. A kanyargós pályákon is elég jók vagyunk. Azt követően azonban sokkal nehezebb volt olyan időket elérni, mint amiket Ogier futott. 5,8 másodperccel győzött le minket a Power Stage-en, ami azt mutatja számomra, hogy messze le vagyunk maradva a tempót tekintve.”

A Hyundai az idény folyamán fogja bemutatni teljesen új autóját, amiben egy új motor is fog dolgozni. Neuville addig reális célokat fog tartani. „Úgy gondolom, egy dobogós helyezés elérhető Argentínában. Minden más nehéz lesz, mivel túl nagy kockázatot kell vállalnom. Az úton kell maradnom.”

 

Andrew

 

2015. március 16.