Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Paddon WRC+ segítsége

 

Paddon WRC+ segítsége

Hayden Paddon elárulta, sikeres változtatást hajtott végre vezetési stílusán a Mexikó Rally alatt, ami annak volt köszönhető, hogy a WRC+-on található belsőkamerás felvételeket tanulmányozta.

A Hyundai Motorsport versenyzője a futam szombati napjának estéjén kezdte el tanulmányozni laptopján, hogy a többiek hogyan küzdenek meg a szakaszokkal. Mindezt azért tette, hogy kitalálja, hol veszít időt.

„Első alkalommal voltunk Mexikóban, és mindig nehéz, amikor tanulod a szakaszokat, szombaton azonban úgy gondoltam néhány részen, hogy nem megyünk rosszul, az idők ugyanakkor messze elmaradtak” – mondta el Paddon. „Visszamentem a hotelbe, és megnéztem a belsőkamerás felvételeket, amik megmutatták, hogy helyenként túlvállaltuk, ahol talán vissza kellett volna vennünk, hogy a helyes íven maradjunk és jobb legyen a kanyarkimenetünk. Inkább azon aggódtam, hogy padlón tartsam a gázpedált és ne hezitáljak.

Azzal, hogy megnéztem a belsőket, vissza tudtam venni egy fokkal vasárnapra. Visszaváltottam egy fokozatot a lassabb kanyarbemenet, de a gyorsabb kimenet miatt. Lassabbnak érződött, de volt némi javulás reggel. Egy olyan dolog ez, amin dolgoznom kell.”

A WRC+ alkalmazását alapvetően arra tervezték, hogy a rajongók meg tudjanak nézni két versenyzőt ugyanazon a szakaszon, az új-zélandi pilóta azonban azt mondja, értékes betekintést adhat ez az új versenyzőknek is.

„Nagyszerű a számomra, mert tanulok még mindig és van még mit behoznom. Le tudok tehát ülni és össze tudok hasonlítani versenyzőket, meg tudom nézni, hol mennek el és hol vesztenek időt, és magammal tudom vinni a jó dolgokat. Másfajta perspektívát ad a dolgoknak. Azt is el tudom képzelni azonban, hogy az elöl lévő srácoknak ez nem olyan jó, mivel felfedi ez néhány titkukat” – fejtette ki Paddon.

 

Andrew

 

2015. április 3.