Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Az intenzív osztályon egy néző Paddon balesetét követően

 

Az intenzív osztályon egy néző Paddon balesetét követően

Egy férfit kellett az intenzív osztályon tartani az Argentin Rally történt balesete után, melynek során a Hyundai versenyzője, Hayden Paddon kicsúszott és elütött néhány nézőt.

Az eset szombaton délután, a verseny kilencedik szakaszán történt, mely után a rendezők rögtön leállították a rajtoltatást, hogy elsősegélynyújtásban tudják részesíteni a sérülteket. A mentők hat nézőt szállítottak kórházba, kettőt helikopterrel, négyet pedig mentőautóval, akik közül egy 25 éves férfit kellett az intenzív osztályon tartani többszörös törésekkel. Egy embert kiengedtek már a kórházból, a többieket pedig megfigyelés alatt tartják, illetve a csonttöréseiket látják el.

„Egy gyors jobbosban történt az eset, amiben volt egy bukkanó is” – mesélt az esetről Paddon az Autosport magazinnak. „Padlógázon vettük a bukkanót reggel és az autó elemelkedett, de mivel több nyom volt az úton, miután minden autó átment már itt egyszer, amikor padlógázon jöttünk délután, a kocsi nagyobbat repült és féloldalasan érkezett le.”

Az eset során sem Paddon, sem navigátora, John Kennard nem sérült meg és az i20 WRC is menetképes maradt, lábon mentek be vele a szervizparkba anélkül, hogy a helyszínen bármilyen javítást kellett volna végezni.

A szemtanúk beszámolói szerint a kocsi a bal oldalára érkezett le, majd ebbe az irányba is folytatta útját, a lendülete miatt lesodródott az útról és belement az út szélén álló nézőkbe.

 

Andrew

 

2015. április 26.