Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Neuville bánja hibáját

 

Neuville bánja hibáját

Thierry Neuville és navigátora, Nicolas Gilsoul hősies küzdelmet folytattak az Argentin Rally-n, miután a péntek reggeli első szakaszon kénytelenek voltak megállni és kicserélni a Hyundai i20 WRC defektes bal hátsó kerekét.

A gumi egy elnézett bukkanó után, egy kővel történt találkozást követően eresztett le, a kerékcserével pedig négy percet vesztett a páros. Neuvillék ezzel jelentős időhátrányba kerültek, de a verseny folyamán több legjobb négyes időt autózva visszakapaszkodtak az élmezőnybe, és az utolsó szakasznak, a Power Stage-nek a negyedik helyről vágtak neki. Ennek elején a Hyundai azonban ismét eltalált egy követ, ugyanazt, mint Andreas Mikkelsen Volkswagenje, kiszakadt a bal hátsó kerék, ami miatt a belga kettős nem láthatta meg a célt.

„Csalódást keltő vége volt ez a versenynek a csapatunk minden tagja számára” – mondta el az érthetően szomorú Neuville. „Hibáztam a szakaszon, mivel túlságosan támadtam az elejétől kezdve. A pozíciónk bebiztosítására kellett volna fókuszálnom, ez volt a legfontosabb dolog mindkét bajnokságban. Elvesztettem az autó hátulját az egyik kanyarban, ami padlógázas volt. Tanulnunk kell most ebből a hétvégéből és továbblépni, hogy Portugáliában jó formában térhessünk vissza.”

 

Andrew

 

2015. április 29.