Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Abbring újabb futamokon a Hyundai WRC-jével

 

Abbring újabb futamokon a Hyundai WRC-jével

Kevin Abbring négy újabb versenyen fog részt venni a 2015-ös rali világbajnokság további részében.

A holland pilóta a Hyundai negyedik i20 WRC-jével a Hyundai Mobis World Rally Team színeiben Lengyelországban, Németországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában állhat rajthoz. Abbringet a szezon elején tesztpilótának igazolta le a Hyundai Motorsport, de egy futamon már versenyezhetett is, miután Dani Sordo egy baleset következtében nem tudott részt venni a Svéd Rally-n. A Sebastian Marshall navigálását élvező versenyző a bemutatkozása alkalmával a tizenegyedik helyen ért célba az idény egyetlen havas futamán.

Abbring következő megmérettetésére július elején Lengyelországban kerül sor, ahol Thierry Neuville, Dani Sordo és Hayden Paddon csapattársaként mutathatja meg a tudását. „Izgatott vagyok a rali világbajnoki visszatérésem miatt és boldog, hogy a Hyundai Motorsport versenyzői felállásának tagja lehetek Lengyelországtól kezdve négy futamon” – mondta el a 26 éves pilóta. „Versenyzői szemszögből a teszt jó arra, hogy meglegyen a ritmus és az autó potenciáljával kapcsolatban az érzés, de a raliversenyzést semmi sem helyettesítheti. Hosszúnak tűnik a Svédország óta eltelt idő, alig várom már, hogy visszatérjek. A Svéd Rally-s tapasztalat hasznos volt arra, hogy legyen fogalmam, hogyan is működik a csapat egy versenyhétvége folyamán, de hosszú ideje dolgozom most már a csapattal, úgyhogy úgy érzem magam, akár egy családban.”

Sokan Abbringben látják a rali világbajnokság egyik legnagyobb lehetőségét, miután a 2009-es Lengyel Rally-n ő lett a legfiatalabb junior világbajnoki futamgyőztes. A Hyundai Motorsport igazgatója, Michel Nandan reméli, hogy a négy verseny lehetőséget teremt pilótája számára, hogy értékes tapasztalatokat gyűjtsön a rali világbajnokságon. „Jó munkát végzett Svédországban, miután beugrott az autóba, professzionális volt a megközelítése és lelkesen viselkedett” – nyilatkozta Nandan. „Az Új Generációs i20 tesztprogramja nem tette eddig lehetővé számára, hogy részt vegyen valamelyik rali világbajnoki futamon, a szezon második felében azonban könnyebb vegyíteni a teszt- és a versenybeosztását. Ez a négy verseny esélyt ad Kevin számára, hogy WRC-s pilótaként további tapasztalatokat gyűjtsön és hogy továbbvigye azon célunkat, melyben fiatal tehetéseket gondozunk a rali világbajnokságon. Meg akarjuk adni Kevinnek a lehetőséget, hogy a legmagasabb szinten versenyezzen és hogy a rali világbajnokság legversenyképesebb pilótái ellen gyarapíthassa tudását.”

 

Andrew

 

2015. május 13.