Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Hyundai kvartett

 

Hyundai kvartett

 

A Hyundai Motorsport a Lengyel Rally-n csatába küldte teljes versenyzői állományát, ez volt az első alkalom, hogy a gárda négy i20 WRC-t állított ki egy versenyre. Az alakulatnál az elsőszámú csapat pilótái, Thierry Neuville és Dani Sordo mellett lehetőséget kapott Hayden Paddon, valamint Kevin Abbring is.

A szardíniai kettős dobogós eredményt, valamint a Finnországban a jelenlegi és a jövő évi járgánnyal folytatott párhuzamos tesztet követően a dél-koreai autógyár alakulata négy gyári autót állított ki a 2015-ös világbajnokság felénél, melyek a Hyundai Motorsport, illetve a Hyundai Motorsport N színeiben gördültek a rajtvonalhoz. A versenyközpontban mindegyik i20 ugyanabban az óriási létesítményben került szervizelésre, ami mellett a Citroen Racing és az M-Sport bázisa eltörpült.

Azóta, amióta másfél évvel ezelőtt visszatért a Hyundai a rali világbajnokságba, megduplázták tehát a rajthoz álló versenyautóik számát. „Egy extra kocsi hét emberrel többet igényel” – árulta el Alain Penasse, a csapat vezetője. „Hetvenkilenc emberből álló személyzettel vagyunk itt Lengyelországban.”

Az Európa-bajnokságon Craig Breen mérnökeként tevékenykedő Thomas-t igazolták le a hétvégére, hogy gondját viselje Abbring 10-es rajtszámú masinájának, míg kollégái, Rui, Clement és Gerard a 20-as, 7-es és 8-as számú gépekkel, azaz Paddon, Neuville és Sordo autóival foglalatoskodik. A csapat két motormérnöke két-két kocsit lát el.

„Logisztikailag nem igazán változtat sokat, hogy három vagy négy autót futtatunk” – folytatta Penasse. „Egy modult raktunk be az építményünkbe csupán, ami Lengyelországban negyvenöt méter hosszú, valamint tárolóhelyekkel helyettesítettük a csapat ellátási területét az extra alkatrészek és kerekek miatt…”

A versenyen látott négy i20 WRC mindegyike igazi versenygép – nem pedig fejlesztési vagy tesztautó –, Sordóé ráadásul teljesen új kocsi, ami Neuvillével együtt újfajta lengéscsillapítókat is kapott.

A Hyundai Motorsport ugyanakkor valójában nem tervezte korábban, hogy a szezon folyamán négy versenyautót indítson egyazon eseményen. „Az eredeti terv az volt Hayden számára, hogy kilenc futamot csinál, de talált költségvetést, hogy további hármon is menjen. Ezt megelőzően azonban aláírtunk Kevinnen négy versenyre” – mondta el Penasse.

 

Andrew

 

2015. július 5.