Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Paddon a német futamra megkapja a legújabb fejlesztéseket

 

Paddon a német futamra megkapja a legújabb fejlesztéseket

A Hyundai Motorsport pilótájának, Hayden Paddonnak egy versenyt kell már csak kivárni, hogy ugyanolyan specifikációjú i20 WRC-vel állhasson rajthoz, mint csapattársai, Thierry Neuville és Dani Sordo.

Az új-zélandi versenyző a dél-koreai csapat második számú alakulatának, a Hyundai Motorsport N-nek a színeiben megy, és a szezon folyamán mindig is egy korábbi specifikációjú autóval futott Neuville-éhez és Sordóéhoz képest.

A világbajnokság legutóbbi fordulóján, Lengyelországban az elsőszámú csapat két pilótája már a legújabb fejlesztésű vezérműtengellyel ellátott motort használhatta, Paddon i20 WRC-jében ugyanakkor még egy olyan specifikációjú egység szolgált, amit a márciusi Mexikó Rally-n vetettek be először.

Az augusztus második felében megrendezésre kerülő Deutschland Rallye-tól kezdődően azonban a kivi pilóta – aki a legutóbbi két viadalon a leggyorsabb hyundai-osnak bizonyult – is ugyanolyan feltételekkel versenyezhet. „Megpróbáljuk Hayden autóját két versennyel a többiek után frissíteni, úgyhogy Németországtól kezdődően ugyanolyan motorja lesz, mint amit Lengyelországban bevetettünk” – mondta el Michel Nandan, a Hyundai sportrészlegének vezetője. „A vezérműtengely módosítása javított a hasznos nyomatéktartományon, és amíg nem volt ez olyan releváns Lengyelországban, valamint Finnországban sem lesz az, sokkal hatásosabb lesz az olyan kanyargós versenyeken, mint amilyen a német is, ahol több a kanyar és a fékezés.”

A Hyundai Motorsportnál innentől kezdve nem terveznek módosításokat a motoron egészen a vadonatúj 2016-os modell bemutatásáig, úgyhogy Paddon a szezon utolsó öt fordulóján csapattársaival megegyező erőforrással rajtolhat el.

Nandan azt sem zárja ki, hogy a szezon hátralévő részében Paddon az elsőszámú alakulatban kapna helyet, ugyanakkor úgy érzi, hogy az autó feljavítása nem teszi olyan fontossá ezt a lépést. „Hayden az idén szerepelt már a csapatban egyszer, amikor helyettesítette a sérült Danit Svédországban, úgyhogy lehetséges is lenne ez, meglátjuk” – mondta a szakvezető. „A három kocsi azonban azonos lesz nemsokára, úgyhogy nem igazán számít ez annak tekintetében, hogy azonos esélyei vannak-e.”

 

Andrew

 

2015. július 20.