Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Paddon csak utas volt

 

Paddon csak utas volt

Ünnepi hangulatban vágott neki a Finn Rally-nak a Hayden Paddon/John Kennard kettős, miután a navigátor ötvenedik rajtját ünnepelte a rali világbajnokságon, mindez ráadásul egybeesett egy évfordulóval is. Az új-zélandi születésű, de Finnországban élő mitfárer éppen a skandináv országban indult először világbajnoki futamon, mindez harminc éve történt, amikor pilótája meg sem született még.

A páros remek formában kezdte a futamot, az utóbbi viadalokhoz hasonlóan ismét a legjobb hyundai-osnak bizonyult egészen a hatodik szakaszig, melynek célja előtt egy kilométerre csúnya balesetet szenvedett. „Egy padlógázas jobbosban történt, amiből egy balkanyar következett” – mesélte Paddon. „Ahhoz, hogy tartsd az ívet, a jobb oldalra kellett húzódni a jobbosban. Sajnos volt ott egy kő, amit nem láttunk, ettől azonnal eltörött a kormánymű. Onnantól kezdve utasok voltunk csak. A baloson egyenesen átmentünk, majd beestünk a fák közé a másik oldalon. John és én rendben vagyunk, a kocsi eleje azonban kicsit viseletesnek néz ki.”

Miután a Hyundai Motorsport emberei megvizsgálták az i20 WRC-t, kiderült, hogy annyira megsérült a kocsi, hogy Paddonék szombaton reggel nem csatlakozhatnak a mezőnyhöz.

 

Andrew

 

2015. augusztus 1.