Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Sordo örül az új aszfaltbeállításnak

 

Sordo örül az új aszfaltbeállításnak

A Hyundai Motorsport pilótája, Dani Sordo úgy véli, hogy a Deutschland Rallye során az i20 WRC beállításain elvégzett módosítások a szezon hátralévő aszfaltos versenyein is javítani fognak a teljesítményén.

A volkswagenesek mögött negyedikként célba érő spanyol pilóta vasárnapra találta meg legjobb formáját. Sordo a Power Stage-en felmutatott harmadik idejével egy bónuszponttal is gazdagodott, majd elmondta, az autóján szombaton este elvégzett módosítások után az utolsó napon érezte magát a legjobban az i20 WRC-ben. „Változtattunk kissé a beállításokon és sokkal jobbnak éreztem, mint a verseny elején, nagyobb magabiztosságot adott” – nyilatkozta a kocsiról Sordo. „Találtunk néhány fontos dolgot a következő aszfaltos fordulókra. Nem mondom el pontosan, hogy mit csináltunk a felfüggesztéssel, de javított az autó egyensúlyán.”

A német futamot korábban megnyerő versenyző az első nap során frusztrált volt a Volkswagenek tempója miatt, és nem is volt meg a kellő önbizalma, mivel az előtte rajtoló autók által okozott kihordások csúszóssá tették a pályákat. Később azonban összeszedte magát, amiben segítségére volt a csapattársával, Thierry Neuville-lel folytatott csata is. „Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, a Thierry-vel folytatott csata pedig nagyon jó volt az egész hétvégén. Oké, sajnos nem tudtunk dobogóra kerülni, de úgy gondolom, most minden egyes versenyen briliáns a Volkswagen. Nehéz az, amikor problémák nélkül ott van mind a három” – mondta el Sordo.

Miután ő a negyedik, Neuville pedig az ötödik helyen végzett, a Hyundai visszaszerezte a gyártói értékelés második helyét a rivális Citroentől. A hátralévő négy futam előtt tizenhárom pont a csapat előnye a francia márkával szemben.

 

Andrew

 

2015. augusztus 25.