Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Biztosnak tűnik Paddon jövője

 

Biztosnak tűnik Paddon jövője

Közel áll az új szerződéshez Hayden Paddon, úgy néz ki, hogy az új-zélandi versenyző év végén lejáró hyundai-os kontraktusa meghosszabbításra kerül, ami az jelenti, hogy folytathatja pályafutását a rali világbajnokságon.

Paddon tavaly decemberben kilenc futamban egyezett meg 2015-re a dél-koreaiak sportrészlegével, ami aztán kiterjesztésre került, és az idénynyitó monte-carlói viadal kivételével mindenhol ott lehet a pilóta és navigátora, John Kennard. Az idény folyamán aztán megszerezte első dobogós helyezését, eredményeinek köszönhetően pedig a bajnokság egyik legígéretesebb új tehetségének tartják már a szakértők. Ennek köszönhetően úgy tűnik, jövőre is szerződést kap, és az a legvalószínűbb, hogy jelenlegi csapatánál marad.

„Oda fókuszálunk, ahol jelenleg is vagyunk” – idézte a 28 esztendős versenyzőt a wrc.com. „Semmi sincs aláírva, illetve lezárva még, de közel vagyunk ehhez. Pozitívnak tűnnek a dolgok, ennyit elmondhatok.”

A várakozások szerint az Ausztrál Rally-t követően kerül bejelentésre az új szerződés. A déli féltekén egyébként Thierry Neuville partnereként az alzenaui gárda elsőszámú csapatában fog futni Paddon, ahol a pilótához közeli emberek újabb dobogós eredményt várnak tőle a legutóbbi murvás versenyek, a szardíniai és a lengyel teljesítménye nyomán.

„Bizonyos, hogy ez az, ami a célunk, ugyanakkor realistának is kell lennünk” – mondta el a pilóta, akinek az ausztrál futam a hazai versenyének fog számítani. „Elég kemény már a versengés a Volkswagenekkel, de oda kell figyelni Kris Meeke-re és Ott Tanakra is, akiknek hozzám hasonlóan jó lesz a rajtpozíciójuk.

Az biztos, hogy elég keményen fogjuk nyomni. Egy újabb lépést akarunk tenni a teljesítményünkkel, és el akarunk kezdeni egy kicsit nagyobb kockázatot vállalni. Az utolsó néhány versenyt követően magabiztosnak érzem magam murván, és amennyiben száraz marad, reméljük, hogy a rajtpozíciónkból ki tudjuk hozni a legtöbbet.”

 

Andrew

 

2015. szeptember 3.