Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Paddon extra tréningen

 

Paddon extra tréningen

Hayden Paddon a közelgő Tour de Corse előtt csiszolni fogja aszfaltos vezetési tudását, a Hyundai Motorsport pilótája a le mans-i pályán fog részt venni egy vezetéstechnikai képzésen.

A rali világbajnokság jelenlegi versenyzőinek nagy részével egyetemben Paddon sem vett még részt a korzikai viadalon, mely hétéves szünetet követően került vissza a világbajnokság programjába.

A szezon folyamán ugyan lenyűgöző eredményeket ért el murván, az új-zélandi pilóta azonban tisztában van vele, hogy a szilárd talajtípuson van még mit tanulnia. „Ez egy nagy sötét terület számomra, úgyhogy mivel Korzika és Spanyolország következik, két verseny is van, amire összpontosítanom kell” – mondta el a wrc.com-nak.

„El fogok tölteni néhány napot különböző oktatók társaságában, mielőtt odautaznánk. Lesz egy napom Franciaországban, a le mans-i versenypályán egy iskolával, aztán egy tesztnap egy ralioktatóval. Remélhetőleg fog ez segíteni egy kicsit.

A Tour de Corse-ot TV-ben láttam eddig, ennyi csupán. Egy tradicionálisabb aszfaltos versenynek tűnik, ami a vezetéstechnikáról szól inkább, sokkal jobban, mint a legutóbbi fordulón, Németországban” – tette hozzá.

Mint ahogyan a vezetéstechnikai képzésen, a Hyundai verseny előtti felkészülésén is egy egész napot tölthet az i20 WRC-ben Paddon, de nem csak ezen alkalmakkor lesz lehetősége a volán mögé ülni a korzikai futam előtt, hanem részt vehet a Hyundai napokban bemutatott 2016-os versenygépének fejlesztési tesztelésében is.

 

Andrew

 

2015. szeptember 19.