Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Neuville újabb bakija

 

Neuville újabb bakija

Thierry Neuville vált a kaotikusan alakuló korzikai rali világbajnoki forduló első áldozatává. A Hyundai Motorsport pilótája a legelső szakaszon hibázott, ami a kieséséhez is vezetett.

A belga versenyző nyerte az akkor az International Rally Challenge részeként futó 2011-es Tour de Corse-ot, a korábbi sikere miatt tehát egy jó eredményre számított tőle a közvélemény. Ez azonban rögtön a verseny elején meghiúsult, amikor Neuville a nyitó szakasz második kilométerén nekicsúszott egy híd kőkorlátjának, melynek során megsérült az i20 WRC jobb hátsó felfüggesztése. A pilóta és navigátora, Nicolas Gilsoul megpróbálta megjavítani az autót az út szélén, de nem jártak sikerrel.

„Erős ritmussal kezdtem, és megpróbáltam nyomni, mivel ezek a kedvenc körülményeim – szeretem, amikor egy kicsit csúszik. De aztán egy szűk, hídra ráfordító balosba kicsit korán fordultam be” – magyarázta Neuville. „A sebesség rendben volt, de mivel egy kicsit korai voltam, nyitnom kellett a kormányon, majd újra befordulni. A kéziféket használtam, megütöttem kicsit a falat, és megsérült valami a hátsó felfüggesztésben. Eltörött két csavar, és nem tudtuk kicserélni őket. Kiállás lett a dologból tehát – túl korán. Holnap bizonyosan visszatérünk. Úgy gondolom, ez csak egy apró sérülés, de nyilvánvaló, hogy nagy időbüntetést kapunk.”

A Hyundai elsőszámú versenyzője jól kezdte a szezont, azt követően azonban hullámvölgybe került, hat komolyabb hibázása is volt, ami rengeteg pontba került neki és csapatának, ráadásul csapattársai is elkezdték szorongatni, többször is előtte végeztek a versenyek végső értékelésében.

„Egy igazán jó rajtot vettünk, aztán kicsit nehezen alakult számunkra a dolog a motivációvesztés és néhány csalódás miatt” – nyilatkozta Neuville a verseny előtti sajtótájékoztatón. „Most már előre nézünk ugyanakkor. Közeleg 2016, jobbnak tűnnek a dolgok, emiatt tele vagyunk motivációval, motivál a bajnokság, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy nyomjuk ezzel a kocsival.

Azt vártam, hogy egy nagyon gyors autóban ülhetek a szezon elején, de nem ez volt a helyzet” – magyarázta azt, hogy miért hanyatlott a motivációja az év derekán. „Több dolog hátráltatott, sok minden alakult rosszul, most azonban a szezon utolsó néhány versenyére kell figyelnünk és főleg a jövő évre, amikor reméljük, hogy a csúcson leszünk.”

Neuville számára a korzikai viadal elúszott, jóllehet folytatja a versenyt, a büntetések miatt azonban itt már nem bízhat jó eredményben. Erre idén két lehetősége maradt a világbajnoki tabellán jelenleg ötödik helyet elfoglaló versenyzőnek.

 

Andrew

 

2015. október 3.