Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Mikor túl gyors az itiner

 

Mikor túl gyors az itiner

A Hyundai tesztpilótája, Kevin Abbring azt mondja, egy itinerhiba volt az oka a Tour de Corse-on történt kiesésének.

A holland versenyző az ötödik helyen haladt, két szakasszal a befejezés előtt 16,5 másodperc volt az előnye az őt követő Mads Ostberg előtt, amikor a negyvenegy kilométer hosszú utolsó előtti gyorsasági tizenkettedik kilométerén lecsúszott az útról. A versenygép tulajdonképpen sértetlen maradt az eset során, a Sebastian Marshall navigálásával autózó pilóta azonban nem tudott visszatérni vele a pályára. Ezzel a párosnak fel kellett adnia a versenyt.

„Nagy csalódás egy kieséssel befejezni a versenyt” – mondta Abbring közvetlenül az eset után. „A lehető legmagasabban akartam végezni a tabellán, tudva azt, hogy komoly csatában voltunk a legjobb ötös helyezésért. A nyolcadik gyorsasági szakaszon egyszerűen túl gyors volt az itinerem az egyik kanyarra, és lecsúsztam az útról a kijáratnál.

Néhány métert csúsztam lefelé. Bár jól néz ki az autó nyilvánvaló sérülés nélkül, a kerekein állva egy bokornak támaszkodik, nem tudtuk visszavinni az útra. Nagyon szerencsétlen dolog ez, a pozitív oldala azonban az, hogy jó tempót mutattunk ezen a hétvégén, erős futást produkáltunk, úgyhogy ezt kell felhasználnunk a következő versenyünkön, ami a Brit Rally, a 2015-ös rali világbajnoki szezon zárása lesz.”

Abbring versenye valóban remekül alakult egészen a kicsúszásig figyelembe véve, hogy most negyedszer ülhetett az i20 WRC kormánya mögött versenykörülmények között, aszfalton pedig ez volt a kocsival a második viadala. A nem hétköznapi körülményeket kihasználva, mindenkit meglepve második helyen zárta a pilóta az első napot, az eső távoztával azonban visszacsúszott, de legjobb hyundai-osként az ötödik pozíció így is kitűnő befejezése lett volna a korzikai viadalnak, ha nem hibázik.

 

Andrew

 

2015. október 5.