Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - A Citroen októberben dönthet versenyzőiről

 

A Citroen októberben dönthet versenyzőiről

 

Yves Matton az Ausztrál Rally-ra történő megérkezésekor elmondta, a Citroen 2014-es pilóta felállásáról várhatóan október végéig döntenek.

„Örülnék, ha már előbb lehetséges lenne ez. A választásomra már a Francia Rallye előtt sor kerül, de biztos, hogy ezt nem fogom elmondani, mert az én választásom nem azt jelenti, hogy ők is lesznke a pilótáink. Azt akarom ezzel mondani, hogy nem egyedül hozom meg a döntést. Én a kívánságlistát állítom össze. Úgy gondolom, mostantól október végéig nagyon sok minden történhet még.”

A Citroen Racing vezetője beszélt arról is, hogy milyen paramétereket vesznek figyelembe a döntéskor. „Versenyeket akarunk nyerni, ez az első és legfontosabb dolog. Az egyik autóval kapcsolatos egyik gondolat az, hogy folytassuk azt, amit a múltban is, próbáljunk új tehetségeket találni és megpróbáljuk azt csinálni, amit Dani Sordóval is tettünk ebben az évben, hogy megteremtsük a rali világbajnoki futamgyőzelem lehetőségét egy olyan pilótának, aki még sosem nyert előtte.”

Azzal kapcsolatban, hogy teljes csere történne, vagy megtartanák a jelenlegi felállást, Matton a következőket nyilatkozta: „Nem tudok erről semmit mondani most. Nagyon sok dolgot fogunk figyelembe venni, attól is függ, mi történik más pilótákkal és más gyártókkal, úgyhogy nagyon nehéz ezt megmondani. Biztos, hogy sokkal világosabb lesz számomra ez ezután a verseny után.”

A következő kérdés arról szólt, hogy németországi győzelmével Dani Sordo rajta maradt-e a lehetséges pilóták listáján. „Nagyon fontos volt ez. Danival kapcsolatban az volt a gondolatunk, hogy nyerjen egy versenyt, ha nem nyert volna versenyt idén, elmondhatom, nem lenne a következő évi listán. Azt tudom mondai, rajta van a listán, de azt nem állíthatom, hogy mindene elemével rendelkezik ahhoz, hogy csapatunk tagja legyen. A győzelem egy nagyon fontos eleme, hogy a listán maradhasson.”

Mattont arról a visszatérő témáról is faggatták megint, hogy az utolsó versenyek egyikére felkérnék-e Sebastien Loeböt abban az esetbe, ha a világbajnokság szoros lenne. „Nem hinném. Sohasem beszéltünk erről Sebbel. Örül annak, hogy utolsó raliját Franciaországban teljesítheti, és most már nagyjából öt hónapja, hogy nem vezetett murván. Nem vagyok benne biztos, hogy hat hónap után túl egyszerű lenne számára visszatérni a murvára, megcsinálni a brit versenyt nagyobb tesztek nélkül. A naptárja tele van jelenleg a tesztekkel és más versenyekkel. Nem hinném, hogy megtörténhet a dolog.”

 

Andrew

 

2013. szeptember 20.