Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Nem lesz ügyfélautója a Citroennek jövőre

 

Nem lesz ügyfélautója a Citroennek jövőre

A Citroen Racing kizárta annak lehetőségét, hogy a 2014-es rali világbajnokságon autót biztosítanának privát ügyfeleknek.

A döntésnek az áll a hátterében, hogy a csapat jövőre kétfrontos csatába indul, gyári alakulatával a ralisport legmagasabb szintje mellett a túraautó világbajnokságon is részt fog venni.

A francia csapat vezetője, Yves Matton elmondta, a névadó szponzor, Abu Dhabi képviseletében a továbbiakban is rajthoz fog állni Khalid Al Qassimi egy harmadik gyári DS3 WRC-vel, de ügyfélautót senkinek sem fognak biztosítani.

„Nem fogunk ügyfélautót futtatni. Nem fogunk autót biztosítani olyanoknak, akik csak egy vagy két versenyen indulnának” – nyilatkozta Matton. „Három gyári autónk lesz, beleértve Khalidét is, de néhány versenyen csupán két hivatalos kocsival képviseltetjük magunkat.”

Matton arról is beszélt, a két nagy horderejű program miatt különleges logisztikai kihívásokkal fognak szembesülni, de azt is hozzátette, a rali világbajnoki részlegnél nem lesznek lényegi átalakulások.

„A csapatot meg fogjuk osztani a rali világbajnokság és a túraautó világbajnokság között. Ez azon nem fog változtatni, ahogyan dolgozunk, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy néhány embert meg kell osztanunk, azokkal kell kezelnünk a feladatot, akik a csapat részei. Kívülről egyáltalán nem fog látszani különbség. Ugyanolyan lesz a struktúránk, mint amilyen mindig is volt.”

 

Andrew

 

2013. szeptember 26.