Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Loeb: Daniel vezetett!

 

Loeb: Daniel vezetett!

A rali világbajnokság történetének legsikeresebb pilótája, Sebastien Loeb utolsó futamán vett részt Franciaországban. A kilencszeres világbajnok öt másodperces hátrányban vágott neki a viadal utolsó napjának, amikor az esőtől nedves nyitó szakasz első kilométerén egy tempós jobbosban DS3 WRC-je elvesztette a tapadást, az autó felborult, és az út mellett a tetején állapodott meg.

Loeb a szervizparkba visszatérve nem látszott letörtnek, így kezdte beszámolóját a Citroen szervizterületén a számtalan médiamunkatárs előtt: „Nem mondtam senkinek, de Daniel vezetett. Szerettem volna egy jobb befejezést, de ilyen az élet. Azt hiszem, Danielnek nehezebb lesz, mivel úgy fejezte be utolsó raliversenyét, hogy az irodája a feje tetején áll” – viccelődött Loeb, majd komolyabbra fordította a szót. „Negyedik helyen voltunk, harcoltunk a győzelemért, de nem úgy ment a dolog, ahogyan elterveztem. Egy gyors jobbkanyarban elvesztettem a kocsi hátulját, megpördültünk és az árokban végeztük. Ilyen a verseny. Nem igazán próbáltuk visszatenni az autót az útra, mivel négyszáz néző kellett volna, de egy sem volt ott” – mondta el a ralisporttól visszavonuló francia.

„Nem vagyok boldog a helyzettől, de nem a bajnokságért hajtottam, nem volt szükségem a pontokra. Sajnálatom kell kifejeznem a csapat és a szurkolók felé, mert tudom, hogy vártak engem a szakaszokon, de nem jöttem. Ugyanakkor ünnepelhetünk, mivel több, mint tíz évet voltunk ebben a sportágban és sok mindent értünk el.”

Arra a kérdésre, hogy hiányozni fog-e a rali világbajnokság, a következőket válaszolta a 39 éves versenyző: „Biztos, hogy hiányozni fog egy kicsit, ugyanakkor új terveim vannak, ami segít, hogy könnyedén túltegyem magam ezen. Új kihívások és új motivációk ezek, örülök, hogy ezt választottam. Tavaly eldöntöttem, hogy befejezem karrieremet, ami eljött most, az utolsó futam a bajnokságban, és ez különleges.”

 

Andrew

 

2013. október 7.